Sportfogadás

Ezt várjuk mi - tippek a Real Madrid-Barcelona klasszikusra

Természetesen a hatharom.com-nál is tűkön ülve várjuk a Real Madrid-Barcelona klasszikust, amely ütközet kapcsán már nagyban megy az esélylatolgatás. A kezdés előtt néhány órával megkérdeztük szerkesztőinket, mit várnak ők a találkozótól.

mr.blonde

A Bajnokok Ligája után ellentétes a hangulat az öltözőkben, a Real Madridnak nagy lökést adhatott, hogy kipöckölte a Bayern Münchent, a Barcelona viszont nagy csalódást okozott, hogy még gólt sem tudott rúgni a Juventusnak. Valami nem stimmel a katalánok moráljával, Neymar, Suárez és Messi sem játszik túl jól mostanában, a fiatal brazil pedig az indulataival is nehezen tud megbirkózni, ennek eredménye például, hogy pályára sem léphet ezen a meccsen.  Ilyen előjelek mellett a madridi kirándulás a lehető legrosszabbkor jön, hiszen a nyomás megint a Barcelonán van, lévén nem nyerik meg a meccset, vélhetően elúszik a bajnokság is.

Hiába a világklasszis támadók, nagyon nehéz heten vannak túl a csapatok, a vasárnapi mérkőzésen pedig óriási a tét. Hatalmas taktikai csatára van kilátás, ezért feszült hangulatot, sok szabálytalanságot és maximum három gólt várok.

Tipp: Gólszám - Kevesebb, mint 3,5 - @1.75

MVB80

Szinte minden a Real Madrid mellett szól, az aktuális forma, Neymar eltiltása, a minőségibb cserepad, plusz még az is, hogy nincs a csapaton nyomás, mivel ha ki is kapnak, akkor is jobban állnak a vesztett pontok tekintetében.

A Barcelona mintha megzuhant volna attól, hogy Luis Enrique bejelentette a távozását, és a szezon végéhez közeledve azt is megállapíthatjuk, hogy ez a keret nem elég ütős, legalábbis az tisztán látszik, hogy Daniel Alves helyettesét nem sikerült megtalálni, miközben az új fiúk, mint André Gomes vagy Denis Suárez nem tudtak meghatározó emberekké válni, ahogy igaz ez a korábban érkezett Arda Turanra is.

A Real most jobban egyben van, de ettől még felszívhatja magát a Barca, hiszen ők is tudják, ez itt az utolsó esély, hogy a kezükből már erősen kicsúszó aranyéremre még rátenyereljenek.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt a 2. félidőben? Igen - @2.20

Tomihmv

A Barcelona kiesett a Juventus ellen, így bukta a Bajnokok Ligáját, s ha vasárnap kikap Madridban, akkor bukja a spanyol bajnokságot is, avagy egy hét alatt tönkre mehet egy év munkája a katalánoknál. Ezzel szemben a Real bejutott a legjobb négy közé a legrangosabb európai kupasorozatban, s már egy döntetlen is elegendő lehet számukra az üdvösséghez a vasárnapi bajnokin, hiszen Cristiano Ronaldóék úgy vezetnek három ponttal Lionel Messiék előtt, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Vagyis akár még a vereség is belefér a pakliba Zinedine Zidane-éknak, azonban az meglepő lenne, hiszen a királyi gárda az utolsó két meccsén négy pontot szerzett a Barca ellen, ráadásul azon ütközeteket a Camp Nouban vívták a felek.

A találkozóra DUPLA PONTTAL tippelhetsz a Tippkirályban! Részletek a képre kattintva.

Mindezek után úgy gondolom, hogy a vendégek nem rontanak ajtóstól a házba, kivárásra játszanak, hiszen egyértelmű, hogy nekik van több veszítenivalójuk, de a hazaiak sem rohannak majd a mérkőzés elején. Így pedig a második félidőben pöröghetnek fel az események, amikor már vagy az egyik vagy a másik csapatnak kockáztatnia kell, vagyis nagy esély van arra, hogy a második félidőben legalább két gól szüle, mint ahogyan a felek legutóbbi három randevúján is megtörtént ez.

Tipp: 2. félidő gólszám - Több, mint 1,5 @ 1.55

Varin

Ahogy így elnézem az elmúlt évek eredményeit, az utolsó 12 meccsen mindössze három esetben érvényesült a favorit végeredmény ebben a felállásban, ráadásul egy Barcelona ellen fogadni 2-szeres oddsért nem tűnik az év befektetésének. Így nálam a háromesélyes fogadás bármilyen jellegű megkockáztatása is elvetendő.

Abban a kérdésben azonban nem értek egyet Tomihmv kollégával, hogy a Barcelona kivárásra játszik majd, ha ugyanis megkapják az első gólt, már kettővel kell válaszolniuk. Olyan ez, mint egy kétmeccses párharc, ahol Barcelonában 62-62 lett a végeredmény, vagyis nekik bizony menniük kell előre, mert semmilyen döntetlen nem segíti a helyzetüket. Persze a Realtól sem lehet várni, hogy majd sündisznó felállásban várják Messiéket, ez ugyanis felér az öngyilkossággal. Nem szeretek alacsony oddsokon overeket játszani, ám az a véleményem, ahogy ebben a felállásban oly sokszor, most is bőségesen potyognak majd a gólok. A kollégával némiképp egyet nem értésben azonban én már az első játékrészben is várom a találatokat.

Tipp: 1. félidő gólszám - Több, mint 1,5 @ 1.90

[2300832] 2017-04-23 20:45:00 Real Madrid - Barcelonax;