FA Kupa

Az utolsó szalmaszálba kapaszkodna az Arsenal és a City

Amely csapat búcsúzik az FA Kupa vasárnapi elődöntőjében, az biztos, hogy idén semmit sem nyer.

A bukiknál a City a favorit.

Óriási a tét a vasárnapi, Arsenal-Manchester City FA Kupa elődöntőn, hiszen amely csapat kiesik, az biztos, hogy az idei szezonban trófea nélkül marad, pedig mind a két együttes úgy vágott neki a szezonnak, hogy legalább egyet megkaparintson.

1x2    
Arsenal Döntetlen Manchester City
3.75 3.70 1.75

A felek közül az Arsenal van rosszabb passzban, még úgy is, hogy hétfőn Middlesbroughban nyertek az Ágyúsok. Az azt megelőző ütközeteken viszont nem igazán ment Wengeréknek, hiszen a január vége óta lejátszott 12 meccse közül mindössze négyet nyertek meg a londoniak, amelyekből kettőt ötödosztályú csapat ellen jött össze a piros-fehéreknek.

A gyengélkedés főként a sok hiányzóra vezethető vissza, ezúttal is kimarad például Santi Cazorla, Shkordan Mustafi, Lucas Pérez, David Ospina, Jeff Reine-Adelaide és Danny Welbeck is. Így pedig ismét egy alkalmi hátsó alakzattal vághat neki soros meccsének az Arsenal, a hírek szerint Gabriel Paulista és Rob Holding ismét kezdőként kaphat helyet a csapatban.

Ami a manchesterieket illeti, a City jobb formában van, mint hétvégi ellenfele, az Égszínkékek ugyanis legutóbbi két meccsüket megnyerték, méghozzá úgy, hogy mind a Hullnak, mind a Southamptonnak egyaránt három gólt lőttek. Jó hír Pep Guardiola számára, hogy immáron biztosan csak Ilkay Gündogan és Gabriel Jesús marad ki, igaz, a brazil már megkezdte az edzéseket. Mindez azt jelenti, hogy John Stonesra és Bacary Sagnára is akár kezdőként számíthat a katalán szakvezető.

A felek utolsó öt tétmeccse alapján az Ágyúsok állnak jobban, azonban a csapatok legutóbbi három egymás elleni ütközetén veretlen maradt a City, sőt december közepén Guardiola legyőzte Wengert.

[2475229] 2017-04-23 16:00:00 Arsenal - Manchester Cityx;5

Az előjelek alapján tehát a City felé billen a mérleg nyelve, amit a bukmékerek is nyomatékosítanak szorzóikkal, hiszen már-már ott tartunk, hogy az elődöntő toronymagas esélyese a manchesteri csapat. Ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy az Arsenal igazi kupaspecialistának számít az utóbbi években, hiszen a legutóbbi 21 FA Kupa meccsükből mindössze egyen (!) szenvedtek vereséget az Ágyúsok, s a legutóbbi három kiírásából kettőt meg is nyertek.

Mivel mindkét csapatnak ez az utolsó lehetősége arra, hogy legyen még esélye maradandót alkotnia a szezonban, így biztos, hogy mind az Arsenal, mind a City mindent megtesz azért, hogy bejusson a döntőbe. A semleges pályát - a Wembleyben rendezik a találkozót -, is bele kell kalkulálni a fogadásba, így pedig érdemesebb lehet inkább élőben próbálkozni.

[2475229] 2017-04-23 16:00:00 Arsenal - Manchester Cityx;