ATP Monte-Carlo

Van-e még egy fejezete a monacói tündérmesének?

  • Cesc18

A szabadkártyával induló Romain Arneodo és Hugo Nys életük meccsére készülnek szombat délután Monte-Carlóban.

Párosban időnként komoly csodákat láthatunk, ilyen a héten a monacói Romain Arneodo és a francia Hugo Nys menetelése is. Ne okold magad, ha nem hallottál még róluk, hiszen előbbi a 851., míg utóbbi a 181. helyen áll a ranglistán, a tornán szabadkártyával indulhattak. Igazi tündérmese a szereplésük, hiszen

az első körben 7.10-es oddsal a nevük mellett kiütötték a Carreno-Busta/Garcia-Lopez duót, majd 4.40-szeres pénzért elintézték Rojert és Tecaut, a negyeddöntőben pedig a tavalyi döntős Murray/Soares kettőst küldték haza, ugyancsak magas, 5.20-as szorzóval. 

Arneodo úgy vágott neki a versenynek, hogy 2017-ben mindössze 64 dollárt (!) teniszezett össze, azzal pedig, hogy bejutott a monte-carlói torna elődöntőjébe, rögtön 62.360 euró (!) üti a markát. Aminek könnyen kaszálhatja a dupláját is a teniszező, ha társával sikerül beverekednie magát a döntőbe. 

Fogadás győztesre    
Bopanna/Cuevas Arneodo/Nys
1.30 2.90

Papíron Rohan Bopanna és Pablo Cuevas könnyebb ellenfél, mint Murrayék vagy Rojerék voltak, viszont alapvetően Bopannáék is jóval nagyobb tudással bírnak, hiszen az indiai volt top 5-ös, míg az uruguayi Roland Garros-bajnoknak mondhatja magát párosban. Ráadásul Cuevasék is elég jó duókat búcsúztattak, többek között a világelső Kontinen/Peers kettőst. 

A fogadók Bopannáékkal tartanak, 1.40-ről 1.30 körülire csökkent az oddsuk, míg a 2-0-s sikerük 2.07-tel nyitott, most viszont már csak 1.87-ért fogadható.

Az első körben erre is simán rábólintottunk volna, hiszen mégiscsak egy olyan ellenféllel játszanak, akik Futures-szinten edződnek. Az elmúlt napok alapján viszont jobb óvatosnak lenni, bár nehezen tudjuk elképzelni, hogy a monacói-francia duó még egy óriási skalpot szerezzen. Ugyanis először játszanak majd a centerpályán, méghozzá a várhatóan teltházas Rafa Nadal meccse után, így biztosan sokan ott maradnak megnézni a hazai srácot. Ez pedig egy teljesen új és ismeretlen helyzet lesz számukra, amihez abszolút nincsenek hozzászokva, vagyis nem túlzás azt állítani, hogy Arneodo és Nys élete meccsére készül szombat délután.