Serie A

Gólgazdag játéknap jöhet Itáliában - tippek a fordulóra

Magyar szempontból nem lesz túlságosan érdekes az olasz bajnokság hétvégi fordulója, Nagy Ádám nem játszik, Baloghékat pedig kitömhetik Rómában.

A múlt heti, szombati forduló után most minden visszatér a régi kerékvágásba, a Serie A csapatai szombattól hétfőig játsszák a 33. forduló mérkőzéseit. Habár a bajnoki cím már eldőlt, miként a három kieső csapat is biztosra vehető, az előttünk álló játéknapon is akad bőségesen izgalmas találkozó, így szokásunkhoz híven, tippelésbe bocsátkoztunk. Lássuk a legérdekesebb mérkőzéseket.

   
  1 x 2
Atalanta-Bologna 1.32 4.70 9.00
Fiorentina-Internazionale 2.55 3.35 2.55
Sassuolo-Napoli 7.60 4.80 1.35
Sampdoria-Crotone 1.80 3.55 4.10
Milan-Empoli 1.32 4.70 9.00
Lazio-Palermo 1.15 7.00 15.00
Chievo-Torino 3.00 3.40 2.20
Udinese-Cagliari 1.80 3.60 4.00
Juventus-Genoa 1.15 7.00 15.00
Pescara-Roma 10.00 6.20 1.22

Nagy Ádámáék - sajnos a magyar válogatott középpályás nélkül - Bergamóban nyitják meg a játéknapot, ám a Bolognának vajmi kevés esélye van akár csak egy pontot is elcsípni az Azzurri d'Italiában. A kék-feketék ugyanis ragyogó idényt futnak, harcban vannak az Európa Liga-indulásért és jelenleg minden klappol náluk, sérültjük sincs a hétvégi bajnokit megelőzően. Az Atalanta sikeréhez kétség sem férhet, nem véletlen az alacsony odds, ráadásul Roberto Donadoni fiai 270 perce gólt sem szereztek az olasz bajnokságban, ahogyan a novemberben is lenullázta őket Gasperini csapata. A papírforma azt mondatja velünk, hogy sima 2-0, de maradunk a biztonságosabb tippnél.

hatharom.com
Nem szerez mindkét csapat gólt
@1.70

Bitang nehéz lenne egyetlen érvet is felsorakoztatni a Rómába utazó Palermo mellett, így meg sem próbálunk amellett érvelni, hogy Sallaiék pontot szereznek a Lazio ellen. Alighanem a múlt héten - amikor a csapat a 65 percnyi emberelőny ellenére sem tudta legyőzni a Bolognát - már a játékosok is elkönyvelték, a Palermo kiesett. A Lazio sincs kirobbanó formában, a Napoli elleni 0-3 és a Genoa elleni iksz azt jelenti, Simone Inzaghi fiai már csak a negyedik helyért lehetnek harcban, ám ha valamikor felspannolhatják magukat a szezon hajrájára, az éppen most van. Össze is kell szednie magát Andersonéknak, hiszen jövő héten római derbi és a Coppa Italia fináléja is közeledik.

A szicíliai gárda teljesen reménytelenül szerepel idegenben, az utolsó hat meccsén húsz gólt kapott és a Lazio ellen is hagyományosan gyengén megy neki. Nincs már miben bíznia a magyaros csapatnak, így a szezon végét várva az Olimpicóba is csak pofozózsáknak érkeznek majd Nestorovskiék.

hatharom.com
Lazio -2 (európai hendikep)
@2.05

Nem tűnik azonban egyoldalú találkozónak az Udinese és a Cagliari randevúja, amely első ránézésre gólparádét ígér. Mindkét fél igen termékeny volt ezekben a hetekben, a zebracsíkos mezesek utolsó hat meccsén 21 gól esett, míg a Cagliari esetében hét meccsen ez a szám 23. Egyik fél számára sincs igazán tétje a mérkőzésnek, szinte bizonyosan az alsóház felső régiójában végeznek a felek, a kiesőzónát pedig tisztes távolságból figyelik a csapatok.

A csapatok azonban tartalékolni lesznek kénytelenek, több maródi is nehezíti a trénerek dolgát. A hazai oldalon Samir (21/0), Wague (6/0) és Fofana (22/5) nem léphet pályára, míg a szárdoknál Melchiorri (11/3), Dessena (19/2), Ceppitelli (20/0) és Ionita (14/2) nem lép pályára vasárnap a Friuliban.

Itáliában "hagyomány", hogy az utolsó hetekre, a tét nélküli találkozókra beindul a gólözön, ráadásul az Udinese-Cagliari amúgy is hagyományosan gólgazdag párosítás, az utolsó hét meccsükön 25 gól esett, ami közelít a négyes átlaghoz. A fogadóirodák nem véletlenül adnak alacsony oddsot a gólok számára, ám mi bátran merünk tippelni arra is, hogy legalább négy gól esik a középcsapatok derbijén.

hatharom.com
3.5 gól felett
@2.35

A dobogóra esélyes trióból a Roma hétfőn játszik, míg a Juventus és a Napoli vasárnap. A legkönnyebb dolga egyértelműen a torinói Zebráknak van, hiszen a Genoát fogadják hazai pályán, ám óva intenénk mindenki attól, hogy óriási hendikeppel bombázza Khediráékat, hiszen az utolsó hét Juve-Genoa találkozóból csak egyet tudott megnyerni két góllal a Juve, míg négy egygólos torinói siker mellett a piros-kékek két pontot is elvittek már az iparvárosból. A biztos bajnoki cím és a hétközi barcelonai kirándulás fáradalmait pihenve Allegri nem biztos, hogy legjobb csapatát vezényli majd ki a gyepre, persze ezzel a kijelentéssel bánjunk óvatosan, hiszen a Pescara ellen is erős csapattal játszott a BL-elődöntős.

A szezon végére magára találó Napoli zajos sikereket aratott az elmúlt hetekben, a BL-kiesésüket követően csak egy iksz csúfítja statisztikájukat, az is a Juventus ellen. A maradék öt találkozón egyaránt három gólt lőve nyertek a déliek, akik most a Sassuolo vendége lesznek. Ha a széria folytatódik és a Napoli ismét legalább egy hármassal terheli meg soros ellenfelét, 2.10-szeres szorzót fizetne a    , ám mi ennél magasabb oddsot is el tudnánk képzelni erre a kimenetelre, így ez egy kihagyható fogadásnak tűnik.

2017-04-22;55
2017-04-23;55
2017-04-24;55
211987