NB I

Botlott a Vidi, Gera triplázott

Címkék:

A Videoton nem bírt az MTK-val, Gera triplájának köszönhetően nyert az FTC, menekül a DVSC és a DVTK. NB I összefoglaló.

Gera Zoltán mesterhármast szerzett a Gyirmót ellen.

Meglepetésre a Gyirmót szerzett vezetést a Ferencváros ellen, hiszen az újonc Novák Csaba révén tett szert előnyre a bajnoki címvédő ellen a 20. percben. A folytatásban a zöld-fehérek átvették az irányítást, s Gera Zoltán mesterhármasával (!) megfordították a találkozót fél óra alatt. A hátralévő időben ugyan próbálkozott becsülettel a kisalföldi csapat, Tamás Krisztián révén szépíteni is tudtak Urbányi Istvánék, az egyenlítés azonban nem jött össze a sárga-kékeknek.

A Lokinak kijött a lépés a Haladás ellen, Leonel Pontes csapatának szinte minden bejött a szombathelyiek ellen. Haris Handzic kezdte a gólgyártást a piros-fehéreknél a 16. percben, s noha David Williams nyolc minutummal később válaszolt, mindössze egy percig örülhettek a vendégek, hiszen Holman Dávid mattolta Király Gábort. A félidő előtt Holman megszerezte második gólját, majd a 61. percben Könyves Norbert találatával el is dőlt a találkozó. A hajrában még szépített a Hali, azonban többre már nem futotta Mészöly Gézáék erejéből, így mind a három pontot otthon tartotta a DVSC.

A Videoton hiába játszott óriási mezőnyfölényben az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, mégis be kellett érnie egy ponttal a székesfehérváriaknak. Pedig Mirko Maric révén már az ötödik percben a vendégeknél volt az előny, azonban Jurij Kolomojec három minutummal később egalizálni tudott. A folytatásban, mint ahogy a meccs teljes egészében, a Vidi dominált, hiszen Henning Bergék több lesgólig és kapufáig jutottak. Azonban majdnem jött a csattanó a végén, a ráadásban ugyanis Torghelle Sándor ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. A Vidi így pontszámban beérte a Honvédot, de a kispestiek este játsszák a soros meccsüket, míg az MTK-nak már csak egy pont az előnye a Diósgyőrrel szemben.

Köszönhetően annak, hogy a DVTK hatalmas meglepetésre nyerni tudott Pakson. A találkozó korán eldőlt, hiszen a borsodiak Ugrai Roland révén már a 14. percben előnybe kerültek, s ez az egy találat elegendő volt ahhoz, hogy a piros-fehérek behúzzák a találkozót. Ez az eredmény egyébiránt azt is jelenti, hogy nincs már olyan csapat az NB I-ben, amely elmondhatná magáról, hogy veretlen hazai pályán.

Unalmasan indult a Mezőkövesd-Újpest találkozó, ám a félidő második felében felpörögtek az események, hiszen a 32. percben Nemanja Andrics, majd a 35. minutumban Enisz Bardi is betalált, így a lila-fehérek megnyugtató előnnyel vonulhattak szünetre. A 72. percben pedig el is dőlt a három pont sorsa, hiszen Balázs Benjámin lőtt gólt 16 méterről. Az utolsó pillanatban sikerült ugyan betalálniuk a matyóföldieknek, de mindez csak szépségtapasz volt a sárga-kékeknek, akik egyre nehezebb helyzetben vannak, hiszen már csak négy pont az előnyük a kiesős helyen lévő, megyei rivális Diósgyőr előtt.

A Vasas-Honvéd mérkőzést később rendezik.

2017-04-22;212
209575