Angol foci

Mourinho a legrosszabbtól tart Ibrahimovic sérülése láttán

Zlatan Ibrahimovic sérülése miatt aggódnak a Manchester Unitednél.

Hiába jutott tovább a Manchester United az Anderlecht elleni Európa Liga-negyeddöntőben, a hosszabbításban kibrusztolva a győzelmet, az elődöntőbeli ellenfél helyett mindenki azt taglalja, mi lesz Zlatan Ibrahimoviccsal.

A United svéd kulcsembere a rendes játékidő végén vívott meg egy fejpárbajt, majd nagyon rosszul fogott talajt, elsőre is látni lehetett, hogy a jobb térde megsérült. Ibrahimovicot le is kellett cserélni, és a győztes gólt végül nélküle szerezte meg a MU Marcus Rashford révén.

Pontos diagnózis még nincs, José Mourinho, a MU edzője azt mondta, próbál optimista lenni, de attól tart komoly a baj. A klub korábbi fizioterapeutája, Matty Radcliffe azt nyilatkozta, abból, ahogy Ibrahimovic talajt fogott, neki elsőre egy hátsó keresztszalag-sérülés vagy egy meniszkuszszakadás sejlett fel.

„A következő 48 óra sorsdöntő lesz, de nagyon szerencsésnek mondhatja magát, ha megússza komolyabb kihagyás nélkül. Az nem jelent semmit, hogy a saját lábán hagyta még el a pályát, ettől még nekem ez egy súlyos sérülésnek tűnt” – fogalmazott Radcliffe.

A kép, amit egyetlen MU-szurkoló sem akart látni

Nemcsak a szezonban eddig 28 gólt szerző Ibrahimovic sérült meg, hanem Marcus Rojo is, akit már a 23. percben le kellett cserélnie Mourinhónak.

Az argentin védő sérülése azért hozta nehéz helyzetbe Mourinhót, mert Chris Smalling és Phil Jones sem egészséges, így a hétvégi, Burnley elleni bajnokin Danny Blind játszhat a védelem közepén Eric Bailly mellett.

„Itt az idő, hogy Smalling és Jones kockáztasson, mert a csapatért mindent meg kell tennünk. Csodát persze nem várhatunk, de mindent be kell vetnünk, hogy felgyorsítsuk a felépülést, és ehhez szükség van az ő elszántságukra is” – tüzelte a játékosait Mourinho.

Az Európa Liga sorsolását pénteken 13 órától tartják, akkor derül ki, hogy a Lyon, Ajax, Celta Vigo hármasból ki lesz az ellenfél a négy között.

Ki nyeri az EL-t?
   
Manchester United 2.00
Lyon 3.50
Celta Vigo 6.25
Ajax 7.25