Tipp

Erős kombit találtunk az alapszakasz utolsó fordulójából!

  • ivan

A lengyel Esktraklaasa alapszakaszának utolsó körét rendezik szombaton, egy óvatos kettes kötéssel próbálunk meg belőle hasznot húzni.

A lengyel bajnokság lebonyolításának értelmében a 30 fordulós alapszakasz után a 16 csapatos pontvadászat kettéoszlik egy alsó és egy felső ágra, ahol folytatódnak a küzdelmek a kiesés elkerüléséért valamint a nemzetközi kupaindulást érő helyekért. A szombati forduló előtt csupán 5 együttes sorsa kérdőjeles még, a 6. Pogon és a 10. Lubin között mindössze egy pont a különbség, így komoly csata várható a pozíciókért.

209582

A kombink első mérkőzésén két közvetlen rivális, a Korona Kielce és a Termalica feszül egymásnak. Mindkét csapatnak 39 pont áll a neve mellett, viszont jobb gólkülönbségének köszönhetően a Termalica áll előrébb. Jelenleg mindkét csapat felsőházi pozícióban áll, ám ha a Plock vagy a Lubin megnyeri a maga meccsét, akkor ez már nem lesz helytálló megállapítás. Szóval ez egy igazi ki ki meccs lesz a javából.

A tippünk alapját azt képezi, hogy a Korona Kielce szurkolói hosszú idő után ismét bemennek a stadionba, a tétre való tekintettel az ultrák újra a csapat mögé állnak. A hírek szerint óriási a mozgósítás a mérkőzésre, ez pedig mindenképpen jó hír a Kielce számára.

Hazai pályán a Korona a bajnokság 3. legjobb csapatának számít (10-1-3), a Termalicát pedig ősszel idegenben verte meg 3-1-re.

Ezek után komoly esélyt látunk rá, hogy a hazaiak megnyerjék a találkozót, de levédve a tippet inkább az 1X-re szavazunk. (Persze, ha lenne kétesély a mixen, azt választanánk...)

A másik találkozó a sereghajtó Leczna és az 5. Wisla Krakkó összecsapása. A Wisla meglehetősen messze van a dobogós helyektől, de a rájátszásban már tuti a helye. A krakkóiak vezetőedzője el is hintette, hogy ezen a mérkőzésen olyan játékosoknak is lehetőséget ad, akik kevesebb alkalommal jutottak szóhoz.

A másik oldalon a Leczna csak 3 pontra van a bennmaradást érő helyektől, és a következő 8 fordulóban dől majd el a sorsa. Alapszakasz utolsó meccs ide vagy oda, a hazaiaknak komoly tétje van a találkozónak, ezért a motiváció mindenképpen az ő oldalukon áll.

Három esélyben a Wisla remek formája miatt nem mernénk az 1X-re tenni, de mivel a Leczna hazai pályán 4 hazai meccsén 3-szor talált egy gólt a tavasszal, ezért egy szimpla hazai találatra esett a voks. Ja, nem mellékesen:

a Krakkó idegenben az egész szezon során nem rendelkezik kapott gól nélküli meccsel (!)

 

A lenti kombinációt internetes irodákban nyilván jobb kondíciókkal is meg tudnánk játszani, de maradva a Tippmixnél, ebben a variációban látjuk a legkisebb kockázatot. Sok sikert!

hatharom.com
Korona Kielce - Termalica Kielce vagy döntetlen
Leczna - Wisla Krakkó Vendég csapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzés - Nem
@1.70