Bundesliga

A Dortmund és Gulácsi meccsére is fogadunk - tippek a Bundesligára

A 30. fordulót rendezik a német Bundesligában, a hétvége legnagyobb rangadóját a két Borussia, azaz a Mönchengladbach és a Dortmund vívja.

Öt forduló maradt hátra a német élvonal küzdelmeiből, a címvédő Bayern München előnye pedig nyolc pont a második Lipcsével szemben. A bajorok a hétvégén a kiesés elöl menekülő Mainz gárdáját fogadják, papíron országos egyes a találkozó, ám a hétközi BL-dráma után nagy kérdés, hogy Carlo Ancelotti fiai milyen mentális és fizikális állapotban lesznek. A forduló legnagyobb rangadóját a Mönchegladbach és a Dortmund vívja, de komoly csata vár Dárdai Pál Herthájára is, amely a Wolfsburgot látja vendégül. Vasárnap az EL-ből a hosszabbításban búcsúzó Schalke Gulácsi Péteréket fogadja.

   
  1 x 2
Köln - Hoffenheim 3.05 3.35 2.20
Hamburg - Darmstadt 1.40 4.40 7.20
Ingolstadt - Bremen 2.15 3.30 3.20
Frankfurt - Augsburg 1.70 3.50 4.85
Hertha - Wolfsburg 2.35 3.15 2.95
Bayern München - Mainz 1.12 7.75 17.20
Mönchengladbach - Dortmund 3.35 3.50 2.00
Freiburg - Leverkusen 3.30 3.30 2.10
Schalke - Leipzig 2.80 3.35 2.25

Fogadási szempontból ez a forduló sem igazán könnyű, de a hajrához érkezve próbáltunk azokra a csapatokra fókuszálni, amelyeknek élet-halál kérdés a győzelem. A Hamburg például a kiesés elkerüléséért küzd és köszönhetően tavaszi formájának, reális esélyese is van a bennmaradása, holott néhány hónappal ezelőtt potenciális kiesőnek titulálták.

A HSV hétvégén azt a Darmstadtot fogadja, amely 0-0-14-es mutatóval rendelkezik idegenben

,vagyis házon kívül az összes mérkőzését elveszítette. Bár azt szokták mondani, hogy minden sorozat megszakad egyszer, a Hamburg az utóbbi hetekben behúzogatja a hazai meccseit, ha pedig komolyan gondolja az első osztályú tagság meghosszabbítását, pont ezt a találkozót nem szúrhatja el.

Ahogy a felvezetőben is említettük, a forduló meccsét a két Borussia vívja. A Dortmund a hét közben kikapott Monacóban is, így kettős vereséggel intet búcsút a BL-nek, három nap pihenő után viszont itt az újabb harci feladat, nem volt sok idő tehát nyalogatni a sebeket. Thomas Tuchelnek szokás szerint számos kimaradóval kell számolnia (Schürrle, Rode, Barta, Götze), de a támadószekció így is bitang erős lehet. A fekete-sárgáknak nem igazán megy ebben a szezonban idegenben, emiatt pedig csak a 4. helyen állnak a tabellán, ha fel akarnak kapaszkodni a dobogóra, akkor a hátralévő meccseken már nem nagyon hibázhatnak.

Csakhogy a Mönchengladbach otthonában nem egyszerű az élet, főleg, hogy a zöld-fehérek is odaérhetnek az Európa Ligás helyekre. Ennek a párosításnak különös atmoszférája van, rendre jó iramú és látványos összecsapásokat hoz ez a randevú, így a mindkét csapat szerez gólt opciót érdemesnek találjuk egy próbára.

[2272561] 2017-04-23 17:30:00 Schalke 04 - RasenBallsport Leipzigx;5

Vasárnapra is marad majd egy igazán érdekes párosítás, a Schalke és a Lipcse csatája. Az újonc vélhetően meg tudja tartani a második pozícióját a tabellán a szezon végéig, Gulácsi Pétérék ezzel a szezon szenzációi lehetnek, vagyis elmondható, hogy a teher nélküli játék egész évben gyümölcsözőnek bizonyult. A Schalke egy hosszabbításos visszavágó után kiesett az Ajax ellenében az Európa Ligából csütörtökön, ami általában nem jön jól egy öltözőnek, ám miután a 0-2-es első meccs után mindenki leírta a gelsenkirchenieket, a csapat elégedett is lehet a teljesítményével. A gelsenkircheni együttes nincs jó formában egyébként, ám hazai pályán azért elég masszív, utoljára január 27-én kapott ki odahaza, ez pedig intő jel lehet a lipcseieknek is.

Decemberben a Red Bull viszonylag szerencsés körülmények között - korai büntető, öngól - legyőzte a Schalkét, azonban most úgy véljük, a nagyobb múltú alakulat jó lehet legalább az egyik pontra.

 

A három meccsünk egy hármas szorzót hoz ki, ezen a hétvégén ezzel próbálunk meg profitot csinálni. Hozzászólásokban természetesen jöhetnek a ti tippjeitek és észrevételeitek is!

hatharom.com
Hamburg - Darmstadt Hamburg
Mönchengladbach - Dortmund Mindkét csapat szerez gólt
Schalke - Lipcse Schalke vagy döntetlen
@3.11
2017-04-21;54
2017-04-22;54
2017-04-23;54
210225

Tippelj a Bundesliga meccseire a Tippkirályban!