NB II

Véber Györggyel szerződést bontott a Nyíregyháza

Véber helyét Dajka László veszi át az NB II 14. helyén álló Nyíregyháza Spartacus kispadján.

"Közös megegyezéssel ma szerződést bontott a Nyíregyháza Spartacus Véber György vezetőedzővel. A tréner tavaly októberben vette át a csapatot. Utódja Dajka László lesz, aki péntektől irányítja a felkészülést" - számol be a hírről a Nyíregyháza Spartacus hivatalos oldala.

Vébernek azután kell távoznia, hogy a Szpari az NB II-ben már csak a 14. helyen áll és mióta a volt pápai tréner átvette az együttest, a csapat 13 bajnokin mindössze 14 pontot szerzett, a feljutásról szövögetett álmok helyett pedig lassan hátrafelé kell pillantania Rudolféknak. A tréner néhány napja még arról beszélt, nem hajlandó beletörődni abba, hogy játékosai miatt bukott edzőnek könyveljék el.

A nagy bajban lévő csapatot átvevő Dajka László számára aligha ismeretlen a közeg, hiszen a nyíregyházi születésű szakember több NB II-es és alacsonyabb ligás csapatot is irányított már pályafutása során.

Dajka legutóbb azzal hívta fel magára a közvélemény figyelmét, hogy az NB III-as Dabas trénereként igencsak nyíltan beszélt arról, milyen fogadási csalások is vannak jelen a harmadosztályban.

A Szpari hétvégén a harmadik helyezett Soroksár SC csapatához látogat az NB II 31. fordulójában.

211147