Darts

Őrült fordítással nyert Taylor, Van Gerwen nem kegyelmezett Barneynak

Van Gerwen maradt az élen, Barneveld a vonal alá esett, míg Chisnall szintén bejelentkezett a rájátszásra.

Két angol, Dave Chisnall és Adrian Lewis összecsapásával vette kezdetét a 12. forduló Belfastban. Múlt héten parádésan dobtak Liverpoolban, így joggal reménykedhettünk egy nagy adok-kapokban. Chizzy hozta is a legjobb játékát és már a mérkőzés elején elvette világbajnok honfitársa kezdését. Lewis kapart, hogy valahogyan visszajöjjön a meccsbe, de a kiszállózással nem ápolt jó barátságot, így pedig nem sok esélye volt. Pláne, hogy Chisnall viszont nagyon érezte a duplákat, és a tömeget is pokolian jól szórta. Az est első meccsén tehát rögtön borult a papírforma, ráadásul nem is akárhogyan, 7-3 került a statisztikai lapokra. 

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala!

Az angolok csatája után világbajnokok érkeztek a színpadra, méghozzá Phil Taylor és Gary Anderson. Egy pont választotta el őket, így a rájátszást illetően egy rettentő fontos derbi előtt álltak. Taylor a mérkőzés elején nem igazán találta a fonalat, Anderson viszont annál inkább, zsinórban négy leget húzott be és úgy tűnt, hogy akár le is nullázhatja a 16-szoros világbajnok riválisát. A semmiből azonban feltámadt az "öreg" és brutálisan elkezdte tolni a tömeget. Röpködtek a 100 feletti körök, a skót pedig képtelen volt megálljt parancsolni.

Taylor a 0-4-re egy egészen hihetetlen, 7-0-s futással válaszolt és megnyerte a meccset, amit mindketten 100+ körátlaggal zártak. 

A Taylor-show után Peter Wright és James Wade feszült egymásnak. Bőven adtak lehetőséget, hogy ízlelgessük az előző meccs statisztikáját. Igen lassú tempóban és viszonylag alacsony átlagokkal csordogált a meccs. 3-2-nél Wright tudott váltani és egy 11 nyilassal brékelőnybe került. Ezt már nem is engedte ki, 6-3-nál még egyszer elvette ellenfele kezdését, így végül viszonylag sima győzelmet aratott. 

Az est negyedik mérkőzésén a világelső Michael van Gerwen és az ötszörös világbajnok Raymond van Barneveld mérte össze a tudását. Barney volt eddig az egyedüli az idei kiírásban, akinek sikerült legyőznie MvG-t, szóval a fiatal holland revánsra készült, annak ellenére, hogy honfitársa 50. születésnapját ünnepelte és neki sokkal jobban kellett a pont. 3-2-ig fej-fej mellett haladtak, eddig tudta tartani magát Barney a 15-20 ponttal alacsonyabb körátlagával. Van Gerwen brékelt, majd állva hagyta honfitársát, sorozatban öt leget nyert és sima 7-2-vel abszolválta a meccset.

Az utolsó összecsapáson ismét Dave Chisnall és Phil Taylor érkezett a ringbe. Mindketten parádéztak az első meccsükön, ezt a formát azonban erre a mérkőzésre már csak a fiatalabb angol tudta átmenteni. Már az elején meglépett Chizzy, nagyon összeszedett játékot hozott, míg Taylor csak szenvedett, nem igazán tudott felpörögni erre a késő esti meccsre. Chisnall 100+ átlaggal, könnyedén győzött 7-2-re. 

Darts Premier League, 12. forduló (Belfast)
Dave Chisnall-Adrian Lewis 7-3
Phil Taylor-Gary Anderson 7-4
Peter Wright-James Wade 7-3
Michael van Gerwen-Raymond van Barneveld 7-2
Dave Chisnall-Phil Taylor 7-2