ATP Monte-Carlo

Korán beleszaladhat a késbe Nadal

  • Cesc18

Erre mi sem számítottunk, de már a legjobb 16 között megéri a mallorcai salakkirály ellen fogadni Monacóban.

Nem a nagy meglepetésekről szólt eddig a monte-carlói torna, így elég ütős a nyolcaddöntős felhozatal. A legnagyobb figyelem a feltörekvő német tini, Alexander Zverev és a kilencszeres bajnok Rafael Nadal meccsét övezi. 

Ez lesz a harmadik ütközetük, az előző kettőt a spanyol nyerte, de mindig vért kellett izzadnia a győzelemért.

Legutóbb a szezon elején Melbourne-ben, az Australian Open harmadik fordulójában találkoztak. Akkor a német kétszer is szettelőnybe került, ám a végjátékot Rafa bírta jobban.

Tavaly Indian Wellsben ugyancsak közel járt ahhoz Zverev, hogy legyőzze Nadalt, viszont a mérkőzés hajrája akkor is a spanyolnak sikerült jobban. 

Ezek kemény pályás meccsek voltak, ami nagyon fekszik a hórihorgas németnek, ám a közel 2 méteres magassága ellenére salakon sem lehet leírni. 

Szeretek salakon játszani. Ezen a borításon nőttem fel és a legtöbb európai torna a szezonban salakos. Igazából nem tudom melyik a kedvenc felületem, de nincs olyan amelyiket kevésbé szeretném. Sok múlik azon, hogy éppen milyen formában vagyok - mondta Zverev.

Monte-Carlóban egyelőre kiváló játékot mutatott a germán, Andreas Seppit és Feliciano Lopezt is pillanatok alatt elintézte. 

Nadal ezzel szemben hiába kezdett egy 6-0-s szettel Kyle Edmund ellen, végül csak döntő szettben tudta legyűrni a britet. Ahogyan azt megjósoltuk, benne volt a pakliban, hogy megszenved Edmund ellen, ám időnként kifejezetten akadozott a játéka. A tenyeresei nem voltak annyira hatékonyak, míg az angol kemény ütései sokszor kifogtak rajta.

Zverev még keményebb dió, mint Edmund volt, és bár fantasztikus mutatóval rendelkezik a spanyol Monte-Carlóban - 63 meccséből 59-et megnyert -, az előzmények alapján megéri a némettel tartani. 

hatharom.com
Zverev nyer
@ 3.00