Európa Liga

Ismét nagy adok-kapok várható a Celta meccsén

A Genk hazai formáját látva bizony nem elképzelhetetlen, hogy a belgák meglepik a Celta Vigo csapatát.

Nem ért bennünket hatalmas meglepetésként a Celta Vigo és a Genk odavágója, ahogyan be is harangoztuk, szenzációsan jó találkozó kerekedett a spanyol-belga csatából, amelyet sok gól fűszerezett és végül Aspasék 3-2-es előnyre tettek szert hazai pályán. Csütörtökön a felek ismét egymásnak feszülnek és ahogyan Galíciában, úgy a Luminus Arenában is a helyzeteké és a gólfesztiválé lehet majd a főszerep.

John Guidetti ismét a pályán - Fotó: Sivertimes

Hétvégén mindkét gárda biztosra ment, mind a Celta, mind pedig a Genk cserecsapattal tudta le soros idegenbeli bajnokiját. Ez azonban meglepetésre kevés volt ahhoz, hogy a Granada vagy a Kortrijk kibabráljon a csapatokon, hiszen mindkét csapat nagyon simán, 3-0-ra tudott győzni. Tartalékolásról most persze szó sem lehet, alighanem mindkét oldalon az év meccsére készülnek a felek.

   
Genk Döntetlen Celta Vigo
2.55 3.35 2.55

Ami a kereteket illeti, változás nem állt be egyik félnél sem, a belgáknál továbbra is Bizot (37/0), Karelis (32/18) és Susic (24/1) maródi, míg a vigói együttesnél újra ott lehet a pályán az a  John Guidetti, aki egy hónap kihagyás után az odavágón góllal tért vissza.

"Óriási érzés lenne az Európa Ligában bejutni a döntőbe, még ha a Holdon lenne, akkor is elutaznék érte, de így, hogy szülővárosomban, Stockholmban lesz, különösen boldog lennék, ha a fináléig menetelnénk. Hihetetlen szurkolóink vannak, szeretnénk a sok biztatást és szeretetet meghálálni nekik azzal, hogy továbbjutunk az elődöntőbe. Úgy gondolom, erre meg is van minden esélyünk, megvertük idén már a Barcelonát, a Real Madridot, nyertünk idegenben a Sahtar ellen. Ha elég jól játszunk, bárhol, bárki ellen van esélyünk" - nyilatkozta a svéd támadó.

[2476904] 2017-04-20 21:05:00 Genk - Celta Vigox

És bizony a Genk ellen idegenben minden tudására szükségük lesz Berizzo fiainak, hiszen

a belgák ebben a sorozatban 7-1-0-val állnak hazai pályán és 13 szerzett gól mellett csupán kettőt kaptak.

Ha pedig az elmúlt hét év EL-meccseit nézzük, a gárda csak két vereséget számlál a Luminusban, 2013-ban a Stuttgart, 2014-ben pedig az Anzsi tudott nyerni a Genk ellen.

Összességében nagyon izgalmas 90 perc vár ránk, a Genknek támadnia kell, a Celtánál pedig nem csak butaság lenne, ha megpróbálnának védekező szellemben pályára lépni, de a gárda nem is alkalmas egy 0-0 kibekkelésére. Ahogyan a csütörtöki EL-kombis cikkünkben is jeleztük, a gólokra éri meg fogadni a találkozón, de azért ne legyünk meglepve, ha a belgák végül érvényesítik a hazai pálya előnyét és képesek lesznek olyan arányban nyerni, amely a továbbjutásukat is jelenti.

[2476904] 2017-04-20 21:05:00 Genk - Celta Vigox;
2017-04-20;73