Spanyol foci

Az orvosok letiltanák Bale-t a legfontosabb meccsről

  • MVB80

Gareth Bale már a társakkal edzett csütörtökön, de a Real Madrid orvosai szerint nem kellene játszani a Barcelona ellen.

Ha csak abból indulunk ki, hogy Gareth Bale 2013 nyara óta a Real Madrid játékosa, és azóta 16 különböző sérülés miatt kellett legalább egy meccset kihagynia, akkor nincs túl nagy hírértéke annak az információnak, hogy a walesi légiós most sem egészséges.

Bale-t még a Bayern elleni BL-negyeddöntő első meccsén cserélte le Zinedine Zidane, és bár csütörtökön már voltak olyan feladatok az edzésen, amiket a többiekkel együtt végzett, az orvosok nem tanácsolják neki a játékot a hétvégén, mert azzal egy esetleges rásérülést kockáztatna.

Bale viszont az As nevű lap szerint egészségesnek érzi magát, és szerinte szó sincs vérömlenyről, pusztán egyes mozdulatoknál érezte, hogy jelez a bokája.

Ismerős pillanat: Bale fájdalmas arccal a gyepen

Persze, ha tudjuk, hogy vasárnap este a Barcelonát fogadja a Real Madrid, akkor megérthetjük, hogy Bale sem szívesen mondana le erről a csemegéről.

A döntő szót úgyis Zidane mondja ki, márpedig rá nem jellemző, hogy olyan valakit küldene pályára, aki kicsit is bibis, amúgy is szereti forgatni a csapatot, és Bale három hónapos távolléte alatt kiderült, hogy Marco Asensióra és Iscóra is lehet számítani helyettesként.

Bale az eddigi 31 fordulóban csak 18-szor lépett pályára, és 7 gólnál jár, így megtörténhet vele, hogy először marad 10 alatt, mióta a Realba igazolt.

Az ő sorsa a napokban dől el, az viszont biztos, hogy a Bayern ellen is hiányzó két belső védő, Raphael Varane és Pepe nem tud majd tenni azért, hogy ne fickándozzanak a Barcelona csatárai.

Az MSN helyett a Barca ezúttal csak MS-sel próbálkozik majd, mivel Neymar kiírta magát azzal, hogy gúnyosan megtapsolta a Málaga elleni vesztes bajnokin az őt kiállító bírót.

A Barca rúgott gól nélkül esett ki a BL-ből a Juventus ellen, de nincs idő orrot lógatni, hiszen ha nyerni tud a Bernabéuban, akkor még hagy magának némi esélyt a hátralévő fordulókra, mert akkor pontszámban beéri a Realt, amelynek van egy elmaradt meccse a Celta Vigo ellen.

1x2    
Real Madrid Döntetlen Barcelona
2.05 3.70 3.10
[2300832] 2017-04-23 20:45:00 Real Madrid - Barcelonax;