Spanyol foci

Távozik klubjától a Barcelona egyik kiszemeltje

  • varin

Ernesto Valverde ezzel a lépéssel valószínűleg jelezte a Bilbao vezetőségének, jövőre már a Barcát irányítja.

Már több, mint másfél hónap telt el azóta, hogy Luis Enrique bejelentette, jövőre nem ő irányítja már a Barcelonát, ám továbbra sem tudjuk, ki váltja Luchót a katalán gárda kispadján. Habár a harc sokáig kétszereplős volt Valverde, valamint Sampaoli között, idő közben az argentin mester kiszállt a viadalból és helyette a játékosok és Lucho favorizáltjára, Juan Carlos Unzuéra fogadhattunk legalacsonyabb szorzón. A jelek azonban most ismét Valverde felé billentették a mérleget.

Fotó: FFA

Mint arról az El Mundo Deportivo beszámolt, az Athletic Bilbao mestere, Ernesto Valverde közölte a csapat vezetőségével, nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését a baszk gárdával és távozik a San Mamesből.

Ki lesz a Barcelona következő trénere?
Ernesto Valverde 2.25
Juan Carlos Unzue 2.62
Oscar Garcia 6.00
Ronald Koeman 8.00

Érdekesség, hogy a lap szerint még egy csapat lecsapna az 53 éves szakemberre, ez pedig a Sevilla, amely számításba vette azt a lehetőséget is, hogy Sampaoli végül enged a csábításnak és az argentin válogatottat veszi majd át a menesztett Bauzától.

A katalán újság azonban biztosra veszi, hogy Valverde csak a Barcelona miatt hajlandó elhagyni a Bilbaót és nyáron aláír a Nou Campba.

A szorzók alapján akár igaza is lehet a lapnak, hiszen amíg az elmúlt hetekben Unzuénak lényegesen alacsonyabb szorzója volt, mint rutinosabb vetélytársának, addig mostanra megint Valverde a favorit. Ám a korábbiakkal ellentétben feltűnt a listán egy eddig nem emlegetett név, a korábbi Barca-játékos és a Red Bull Salzburggal szépen hasító Oscar Garcia is kandidált lehet a versenyben, miként Ronald Koemanra is 10 alatti szorzón tehetünk pénzt. Garcia egyébként 2010 és 2012 között volt a Barcelona utánpótlás vezetőedzője.

A katalán gárda szerda este 3-0-s hátrányból próbálja meg ismételten a lehetetlent, vagyis továbbjutni a Juventus ellen. Amennyiben Messiéknek sikerül a Mission Impossible II-t is leforgatniuk otthonukban, a     5.30-szoros pénzt fizetne a bátor fogadóknak.

[2476773] 2017-04-19 20:45:00 Barcelona - Juventusx;