Bulvár

Remek hír a magyaroknak, Oroszország visszalépett!

  • varin

Egy óriási riválissal kevesebb, Oroszország nem közvetíti és nem is lesz ott a '17-es Dalfesztiválon.

Kifejezetten örömteli hírt kapott Magyarország néhány nappal ezelőtt, Oroszország ugyanis biztosan nem vesz részt a 2017-es Euróvíziós Dalfesztiválon, ami azt jelenti, Pápai Joci nagyot lépett a döntő felé vezető úton.

Íme a magyar dal

Az ukrán-orosz csata már hetek óta tartott, amikor ugyanis kiderült, hogy az oroszokat Julija Szamojlova képviselné majd Kijevben, akkor az ukránok azonnal emlékeztették a szomszédjukat, hogy a kerekesszékes énekesnő megszegte az ukrán törvényt, emiatt pedig három évre kitiltották az országból. Az oroszok pedig nem húzták sokáig az időt, visszaléptek a májusi rendezvénytől.

Ki nyeri a 2017-es Dalfesztivált?
Olaszország 2.00
Bulgária 6.00
Svédország 8.50
Belgium 13.00
Portugália 13.00
...  
Magyarország 34.00

Habár korábban felmerült annak lehetősége is, hogy Szamojlova műholdas kapcsolat révén képviselteti magát a dalfesztiválon, ez végül kútba esett és nem túl meglepő módon az ukránok és az oroszok sem tudtak megegyezni egymással, hogy végül Moszkva esetleg mást küldjön Szamojlova helyett a versenyre. Érdekesség, hogy tavaly is hasonló politizálás jegyében zajlott a döntő, akkor az ukrán versenyző egy Sztálinnal kapcsolatos dallal nyerte a versenyt, amely az oroszoknál igencsak erős ellenérzéseket váltott ki.

És hogy számunkra miért fontos Szamojlova kizárása? Az orosz énekesnő ugyanis Pápai Jocival egy elődöntőben szerepelt, ráadásul egyike volt Oroszország azon öt országnak, amelyet esélyesebbnek véltek a végső győzelemre a magyar énekesnél, így tehát Joci nagyot lépett a finálé felé.

Az Euróvíziós Dalfesztivál második elődöntőjére május 11-én kerül sor, az Origo című számot pedig hetedikként hallhatjuk majd. A két elődöntőből 10-10 csapat jut a fináléba.