NFL

Öngyilkos lett a New England Patriots egykori szupersztárja

  • varin

Aaron Hernandez a saját cellájában, a lepedőjével akasztotta fel magát, nem sokkal azután, hogy felmentették őt két gyilkosság vádja alól.

Múlt héten mentette fel az esküdtszék egy kettős gyilkosság vádja alól a korábbi New England-szupersztárt, Aaron Hernandezt, aki egy másik gyilkossági ügy miatt már életfogytiglani börtönbüntetését töltötte. Azonban néhány nappal azután, hogy Hernandez ártatlanságát a bíróság megerősítette, a 27 éves férfi cellájában öngyilkos lett.

"Mr. Hernandez egyedül volt a cellájában a lakókörzetében. Mr. Hernandez a lepedőjét a cellaablakhoz erősítette és azzal akasztotta fel magát, emellett pedig az ajtaját különböző tárgyakkal eltorlaszolta" - áll a hivatalos közleményben.

Hernandezt még 2015-ben ítélték életfogytiglanra, amiért 2013-ban egyik ismerősét, Odin Lloydot különös kegyetlenséggel, hat lövéssel kivégezte. Habár a játékos ártatlannak vallotta magát az összes vádpontban, végül a gyilkosság mellett súlyosbító körülményeket is felhoztak ellene.

Hernandez tárgyalása öt napig tartott, az ügyet végig óriási médiafigyelem kísérte, a legnagyobb O.J. Simpson pere óta.

Aaron Hernandez karrierje hihetetlen ütemben indult, 2010-ben a New England Patriots draftolta őt, miután a Florida Gatorsben Tim Tebow-val együtt szenzációs párost alkotva nyertek bajnoki címet 2009-ben. Hernandezt óriási tehetségnek tartották, 2012-ben rekordot döntött azzal, hogy 12,5 millió dolláros aláírási bónuszt kapott a 40 millió dolláros szerződése mellé, amely a tight endeknél rekordnak számít.