Bajnokok Ligája

Kit fogunk siratni a BL legőszintébb párharca után?

A Monaco egygólos előnyből várja a Dortmund elleni visszavágót a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Már csak két hely kiadó a Bajnokok Ligája elődöntőjében, de az is lehet, hogy valójában csak egy, mivel nehéz elképzelni, hogy a Barcelona csodát tegyen a Juventus ellen, amelynek sokkal szigorúbb védői vannak, mint a PSG-nek.

A másik szerdai meccsen viszont komoly hirig várható, a sorozat két legfiatalabb átlagéletkorú csapata, a Dortmund és a Monaco úgy is remek meccset rittyentett az első felvonásból, hogy a németeket érezhetően padlóra küldte az egy nappal korábbi robbantás.

A Monaco a selejtezővel együtt hat meccset vívott meg otthon az idei BL-szezonban, és öt győzelem mellett egy döntetlent ért el, vagyis nem született olyan eredmény, amely szerda este a kiesését jelentené.

Ráadásul a Bajnokok Ligája történetében csak két csapat tudta az otthon elbukott első meccs után idegenben összehozni a továbbjutást, 1996-ban az Ajax, amely a Panathinaikoszt pöckölte ki, 2011-ben pedig az Inter, amely a Bayernt verte ki idegenben szerzett góllal.

Kedden a Bayern sem volt messze attól, hogy Madridban írjon hőskölteményt, de Cristiano Ronaldo góljai és Kassai Viktor rossz ítéletei végül a kiesését jelentették.

Így most a Dortmund maradt a németek egyetlen reménye, persze francia csapatból is már csak egy van, miután a PSG el tudta bukni a 4-0-s előnyét a Barca ellen. Az UEFA számításai szerint 100 alkalommal fordult eddig elő a nemzetközi kupákban, hogy az egyik csapat 3-2-re győzött vendégként a párharc első meccsén, és 97 alkalommal tovább is ment, de a három százalék esély is esély, a Barcának például a statisztika alapján még ennyit sem adtak.

Falcao a visszavágón is nyúzni fogja Schmelzert

Ami a főszereplőket illeti, a Monacónál Djibril Sidibé a vakbélműtétje miatt még nem bevethető, Fabinho eltiltás miatt kényszerül a lelátóra, az első meccset sérülés miatt kihagyó Benjamin Mendy viszont ott lehet a pályán.

A francia napilap, a L’Équipe szerint a Monaco edzője, Leonardo Jardim azon agyal, hogy a középpálya jobb oldalán Bernardo Silva helyett a védekezésben erősebb Nabil Dirart játszassa, aki a hétvégi, Dijon elleni bajnokin gólt is szerzett.

Fabinho sérülése miatt nagy szerep hárul a 22 éves Tiemoué Bakayokóra, aki a spanyolok elleni barátságos meccsen már a francia válogatottban is bemutatkozott, és akit a Manchester United nagyon vinne a nyáron.

1x2    
Monaco Döntetlen Dortmund
2.85 3.75 2.15

A Dortmundnál a robbanásban megsérült Marc Bartra mellett Mario Götze és André Schürrle tartozik a hiányzik közé, de ők már az első meccsen és a hétvégi, Frankfurt elleni bajnokin is hiányoztak, úgyhogy Thomas Tuchel számára nem okoz újdonságot, hogy megoldja a pótlásukat.

Azt az edző is kihangsúlyozta, hogy a Dortmund végjegye a támadófutball, és most már nemcsak Pierre-Emerick Aubameyang és Ousmane Dembélé, hanem a sérülését maga mögött hagyó Marco Reus is riogathatja majd a Monaco védőit.

Mivel a Monaco is elképesztően hatékony, ha támadni kell – 32 francia bajnokin 90 gólt szerzett -, hasonló adok-kapokra számítunk, mint az első meccsen, meglátjuk, ki jön ki belőle jobban.

[2476771] 2017-04-19 20:45:00 Monaco - Borussia Dortmundx;
2017-04-18;42
2017-04-19;42