Bajnokok Ligája

Mindkét madridi csapat bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Cristiano Ronaldo egyedül intézte el a Bayernt, az Atlétcio Madrid négy éven belül harmadjára is a legjobb négy között.

Cristiano Ronaldo öt gólt szerzett a Bayern München elleni oda- és visszavágón.

Real Madrid-Bayern München

2-1-es előnyből várta a visszavágót a Real Madrid, így nem volt meglepő, hogy a vendégeknél a félig-meddig egészséges Lewandowski, Hummels és Boateng is kezdett, hiszen győzelmi kényszerben lépett pályára a Bayern München.

A meccs elejét megnyomták a bajorok, de igazán komoly helyzetig nem jutottak. Ahogy telt-múlt az idő, úgy vette át a játék irányítását a hazai csapat, az első félidő második felében pedig már mezőnyfölényben voltak Ronaldóék. Kroos, Ramos és a portugál sztár is elpuskázott egy sor lehetőséget, így végül a felek gól nélküli remivel vonultak szünetre.

A második félidőt is a németek kezdték jobban, előbb Robben hagyott ki egy ziccert, majd kiharcolt egy tizenegyest. A holland betört a 16-oson belülre, ahol Casemiro lépett be elé, a megmozdulásért pedig Kassai Viktor befújta a büntetőt. A 11-est Lewandowski magabiztosan értékesítette (0-1).

A gólt követően nem lassított a müncheni együttes, sőt, ha Vidal kicsit pontosabb, akkor egy perc alatt megduplázhatta volna csapata előnyét. A chilei lehetősége után is a vendégek irányítottak, azonban ilyen komoly lehetőségig már nem jutottak.

Nem úgy, mint a Real Madrid, a spanyolok előbb Carvajal labdaszerzésével, illetve lehetőségével jelezték, hogy még a pályán vannak, majd Casemiro beadását fejelte Ronaldo a hálóba (1-1).

Ám nem sokáig örülhettek az egyenlítésnek a hazaiak, hiszen egy perccel később egy hihetetlen öngóllal máris a ismételten a bajoroknál volt az előny (1-2). Sergio Ramos öngóljáról inkább beszéljenek a mozgóképek:

A második német gólt követően támadásban maradtak a vendégek, rámentek arra, hogy még a rendes játékidőben eldöntsék a továbbjutást, azonban Vidal második sárga lapja felülírta mindezt, sőt Carlo Ancelotti Lewandowskit egyből le is kapta a pályáról, s helyette az a Kimmich állt be, aki jóval inkább védekezőbb felfogású játékos, mint a lengyel. Avagy a bajorok arra törekedtek, hogy kibekkeljék hosszabbításra, ami össze is jött nekik, hiába nyomott a Királyi Gárda, s hosszabbított négy percet Kassai Viktor.

Mindezek után meglepő volt, hogy a kétszer 15 perc hosszabbítást a bajorok kezdték jobban, ám az első igazán komoly gólhelyzetet a hazaiak alakították ki. Ronaldo bombáját Neuer védte, majd Marcelo tüzelt fölé, ami után Neuer mutatta be a meccs védését, a vendégek portása Asensio próbálkozását tolta ki ujjheggyel szögletre. A 105. percben pedig jött Ronaldo, aki Sergio Ramos beadását lekezelte, majd tíz méterről a hálóba bikázta a játékszert (2-2). Ez volt a portugál világsztár negyedik gólja a párharcban, amivel egyébiránt biztossá vált, hogy nem lesznek büntetők a hosszabbítást követően.

A ráadás második félidejének elején a hazaik okosan eldugták a labdát, illetve csalták az időt, ami nem volt meglepő, hiszen a spanyoloknak állt a zászló. Aztán Marcelo szerzett labdát, a brazil remek helyzetfelismerésének köszönhetően pedig, összejött a csiki-csuki, amit Ronaldo váltott gólra (3-2). A portugálnak ez volt az ötödik (!) találata a Bayern elleni párharcban.

A CR7 találatával pedig eldőlt a találkozó, ám a Real Madrid továbbjutását Aseniso biztosította be, aki a jobbösszekötő helyéről okosan kilőtte a hosszú alsó sarkot (4-2).

A hátralévő pár perc eseménytelenül telt el, mind a két fél a hármas sípszót várta. A Real Madrid tehát kettős győzelemmel, 6-3-as gólaránnyal jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

[2476772] 2017-04-18 20:45:00 Real Madrid - Bayern Münchenx;

Noha nem nyertek Griezmannék, mégis ott vannak a legjobb négy között a BL-ben.

Leicester City-Atlético Madrid

Az Atlético úgy tett szert előnyre az odavágón, hogy nem kapott gólt, vagyis kivárásra játszhatott a visszavágón a spanyol gárda. Mivel az angol bajnok nem esett neki a Matracosoknak, így az első bő húsz percben egyik fél sem alakított ki komoly helyzetet.

Ezt követően viszont felgyorsultak az események, hiszen a 23. percben Okazaki hibázott el egy lehetőséget, majd a 27. minutumban a vendégek megszerezték a vezetést. Filipe Luís beadását Saúl Níguez mesterien fejelte Fuchs és Albrighton között 11 méterről a jobb alsóba (0-1).

A találatot követően mindkét fél előtt adódott lehetőség, azonban sem a City, sem az Atlético nem tudott élni vele, így a spanyolok összesítésben már kétgólos előnnyel vonulhattak szünetre.

A második játékrész elején felpörgött a Leicester, olyannyira, hogy az angoloknak a kisebb mezőnyfölényüket a 63. percben sikerült gólra váltaniuk. Chilwell lövésébe Szavics lépett bele, a játékszer pedig Vardy elé került, aki hét méterről nem hibázott (1-1).

Az egyenlítő találat után megtáltosodtak a Rókák, a kék-fehérek mindent egy lapra feltéve rohamozták a madridiak kapuját, ám teljesen eredménytelenül. A végjátékban már hét emberrel támadtak a hazaiak, azonban így sem tudták bevenni a Matracosok hálóját, akik az előnyük tudatában nem erőltették a támadásokat, vagyis maradt az 1-1. Ezzel pedig a vendégek 2-1-es összesítéssel, négy éven belül harmadjára jutottak be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

[2476770] 2017-04-18 20:45:00 Leicester - Atlético Madridx;