Monte-Carlo

Ez a meccs senkit nem érdekel, pedig nagy pénz lehet benne...

  • Cesc18

A szabadkártyás Casper Ruud meglepheti német ellenfelét a monte-carlói tenisztorna első fordulójában.

Ritka, hogy egy Masters-torna főtábláján egy selejtezős és egy szabadkártyás játékos találkozzon, de most így hozta a sorsolás. Jan-Lennard Struffnak és Casper Ruudnak is nagy lehetőség ez így, korábban Monacóban még egyikük sem járt a legjobb 32 között. Nyilván nem ez az a meccs, ami lázba hozza a teniszrajongókat, ám fogadás szempontjából mégis komoly potenciált látunk benne.

Véleményünk szerint ugyanis a bukmékerek indokolatlanul hozták ki ekkora (1.25) favoritnak a német srácot. Tény, hogy ő az előrébb rangsorolt játékos, valamivel rutinosabb is, ráadásul két franciát győzött le a selejtezőben, ugyanakkor Ruud személyében egy igen ügyes teniszező lesz az ellenfele, akinek nincs mit védenie, ez egy ajándék meccs számára. A világ egyik leghíresebb akadémiája, az IMG intézte neki a szabadkártyát. Persze csak úgy nem kapta volna meg, hiszen hemzsegnek a tehetségek, ezt kőkeményen kiérdemelte a norvég.  

Rendkívül boldog és izgatott vagyok, örülök, hogy újra kipróbálhatom magam egy nagy tornán. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok és remélem sikerül jól játszanom Monte-Carlóban. - mondta Ruud.

A norvég egyébként nem csak a szabadkártya miatt lehetett boldog, hanem azért is, mert a múlt héten egy nagy álma vált valóra: Mallorcán Rafael Nadallal edzhetett néhány napot. Ettől nem csak rettentően feldobódhatott, de sokat is tanulhatott, nem egy rossz ómen, ha a salakszezonra a salakkirállyal készülhetsz...

Ruuddal a dél-amerikai szemcsés versenyeken is találkozhattunk, Rióban jó salakos teniszezőket vert és Pablo Carreno-Bustát is megizzasztotta, mint ahogyan Sao Paulóban Federico Delbonist is. Van benne potenciál, ha nem lesz megilletődve, akkor Struffra is veszélyt jelent. 

Mivel az állami irodában szett- és game hendikepre sem lehet fogadni, így kénytelenek vagyunk kicsit bátrabbak lenni és a norvég továbbjutását megjátszani, amiben ilyen oddson abszolút van érték. Sőt, 6.50-ért a Ruud 2-1 is nagyon tetszetős...

hatharom.com
Ruud nyer
@ 3.30