Forma-1

Egyre esélyesebb Vettel a vb-címre

A Ferrari német pilótájára lassan ugyanannyit fizetnek a bukik, mint Lewis Hamiltonra.

Legutóbb a melbourne-i szezonnyitó után vizsgáltuk meg a fogadóirodák szorzóit a vb-győztest illetően. Akkor a háromszoros bajnok Lewis Hamiltonra 1.90-szeres pénzt kínáltak. Ez három futamot követően sem változott, a tabellát vezető Sebastian Vettelre viszont 2.50 helyett már csak 2.20-as oddsot adnak, azaz szinte ugyanakkora esélyt látnak a német világbajnoki győzelmére, mint az elmúlt években egyeduralkodó Mercedeses pilóta sikerére. 

Ez természetesen annak köszönhető, hogy Vettel brillírozik a Ferrarival, ráadásul az olasz istállónál a csapat is rendre nagyon jó döntéseket hoz. Három futamból kettőt behúzott a német klasszis, pedig egyszer sem indulhatott még az első rajtkockából. Egyértelműen látszik, hogy a Mercedes egy körön még verhetetlen, versenyben viszont a Ferrari már felveszi velük a harcot, legalábbis Vettellel az ülésben.

Legutóbb feltettük a kérdést, hogy ki nyeri a vb-t, akkor a szavazók 54%-a gondolta úgy, hogy Vettel, míg 24%-a Hamiltonra tette a voksát.

Kimi Raikkönen ugyanis rettentően szenved, és úgy tűnik, hogy egyre inkább el is nyomja őt csapaton belül a német riválisa. Nem a legjobb döntéseket hozzák Kimi esetében, ez pedig természetesen rettentően frusztrálja a rutinos finn pilótát. Arra több esély mutatkozik, hogy Valtteri Bottas pontokat csen majd el Hamiltontól, aminek a végelszámolásban még komoly jelentősége is lehet. 

A világbajnokság jelenlegi állása - Forrás: Formula-1/Twitter

Érdekesen alakul a konstruktőri verseny is. Jelenleg a Ferrari 102 ponttal vezet, mögötte a Mercedes 99-cel a második. Sok múlik majd a két finn pilótán (is), de itt egyértelműen úgy gondolják a bukik, hogy a brit istálló lesz a befutó, a győzelmükre 1.40 az odds, míg maranellóiak diadala 2.75-szörös pénzt ér.

A világbajnokság két hét múlva az Orosz Nagydíjjal folytatódik, ahol tavaly a már visszavonult Nico Rosberg győzött, előtte viszont kétszer Hamilton állhatott fel a pódium legmagasabb fokára. Ami Vettelt illeti, neki 2015-ből van egy második helye Szocsiból.

Ki nyeri az Orosz Nagydíjat?
   
Lewis Hamilton 2.05
Sebastian Vettel 2.30
Valterri Bottas 7.75
Kimi Raikkönen 13.25
Max Verstappen 30.00
Daniel Ricciardo 38.00