Forma-1

Új kihívója akadt Hamiltonnak, jön a fricska a csapattárstól?

A Mercedes új fiúja, Valtteri Bottas borsot törhet a háromszoros világbajnok Lewis Hamilton orra alá a vasárnapi Bahreini Nagydíjon. Lássuk, mit várhatunk a szezon harmadik futamán.

A hétvégén Bahrein látja vendégül a száguldó cirkuszt, immáron 13. alkalommal. A lemenő nap fényében csodás versenyt láthatunk majd, azonban előzésekből továbbra sem biztos, hogy túl sok lesz. A sanghaji futam már kezdett hasonlítani az autóversenyzésre, Bahreinben viszont jóval nehezebb előzni.

Ezért is volt fontos az időmérő, melyen a pole-t ismét a Mercedes szerezte meg, igaz, ezúttal nem Lewis Hamilton, hanem Valtteri Bottas révén. Nem kellett tehát sokat várni, hogy a finn először a szezonban megráncigálja a háromszoros világbajnok csapattársa grabancát. Bottasnak mindkét eddigi futamon remek volt a versenytempója, így érdekes csata alakulhat ki köztük. Amibe Sebastian Vettel is beleszólhat még a Ferrarival, annak ellenére, hogy közel fél másodpercet kapott a mercisektől. Papíron ők osztozkodhatnak a dobogón, Kimi Raikkönen a másik Ferrarival ugyanis finoman szólva sem teljesít jól, míg a Red Bullok bár szépen fejlődnek, azért még nincsenek Hamiltonék szintjén. 

Ami a középmezőnyt illeti, a Renault egyre acélosabb, Nico Hülkenberg ismét zseniális teljesítményt nyújtott az időmérőn és bejött a három topcsapat mögé, de csapattársa Jolyon Palmer is jól szerepelt. A 10-ben képviselteti még magát Felipe Massa a Williamsszel és Romain Grosjean a Haasszal. A Force India és a Toro Rosso nem lehet elégedett az időmérővel, a McLaren-Honda pedig továbbra is szenved. 

Valamivel kiszámíthatóbb futamra készülhetünk, mint múlt héten Kínában, ahol esett az eső, így a fogadásoknál is lehetünk egy kicsit bátrabbak. Idén két párosítás esetében is nagy pechünk volt, de most ismét ezeket a tippeket ajánljuk, vagyis, hogy Bottas Kimi előtt végez, míg Grosjean Kevin Magnussen előtt. A két finn közül egyértelműen Bottas a gyorsabb, ha nem vét olyan buta hibát, mint Sanghajban és nem is akaszkodik össze Vettelékkel, akkor könnyedén honfitársa előtt végezhet, aki inkább a Red Bullokkal lesz nagy harcban. Grosjean esetében is hasonlóakat lehet elmondani, a hiba, az ütközés és a kiesés okozhatja csak a tipp vesztét, Magnussen ugyanis az utolsó helyről indul, nehéz elképzelni, hogy ugyanazzal az autóval onnan megverje csapattársát. 

hatharom.com
Romain Grosjean-Kevin Magnussen Grosjean @ 1.30
Kimi Raikkönen-Valtteri Bottas Bottas @ 1.25
@ 1.63