Topligák

Mourinho odapörkölt a Chelsea-nek, újra nyílt a bajnokság

  • varin

A Manchester United Zlatan Ibrahimovic nélkül győzte le a Chelsea-t, szívességet téve ezzel a Tottenhamnek.

Premier League

Angliában két izgalmas felsőházi rangadóval zárult a hét, így hétfőre már csak a Middlesbrough-Arsenal összecsapás maradt. Birminghamben a WBA a Liverpoolt fogadta, amely a sérült házi gólkirály, Sadio Mané nélkül második győzelmét aratta zsinórban, ráadásul idegenben. A győztes találatot Firmino szerezte az első félidőben.

A nap, de talán az egész hétvége legnagyobb derbijét a Manchester United és a Chelsea játszotta. Meglepetésre José Mourinho, a United mestere a padra ültette Zlatan Ibrahimovicot és Mkhitaryant, ám a vezető gól mégsem késett sokat, a 7. percben Rashford használta ki a ziccert.

A Chelsea nem játszott igazán jól a mérkőzésen, Costáék 20 szabálytalanság mellett kapura sem lőttek egyszer sem. A mérkőzés végül a 49. percben dőlt el, amikor is Herrera átlövése talált valahogy utat Begovics kapujába.

A MU győzelme azt jelenti, hogy a Tottenham már csak négy ponttal van lemaradva a Kékek mögött, míg vesztett pontok alapján a Vörös Ördögök holtversenyben negyedik helyen állnak a Liverpoollal.

2017-04-16;47

Bundesliga

A Bundesligában két 2-1-es végeredményt láthattak a nézők, a Werdre Bremen és a Darmstadt örülhetett a Hamburg és a Schalke kárára. A Darmstadt ezzel együtt is maradt az utolsó helyen, míg a Bremen a nyolcadik helyre jött fel és csupán két pontra van az ötödik Herthától.

2017-04-16;54

La Liga

Gólparádé helyett gólínség lett a vasárnapi eredménysor Hispániában. A Leganes nem tudott élni a vetélytársak botlásával, a zöld-fehérek az Espanyoltól kaptak ki, míg meglepetésre a Valencia-Sevilla derbin nem láthattak gólt a nézők.

2017-04-16;87