Topligák

Szalai duplázott, Gulácsiék a BL-be jutottak, a Real a BBC nélkül is kiszenvedte

  • MVB80

Szalai Ádám volt a topligák magyar hőse, de Gulácsi Péternek is jó napja volt. A Juventus előnye nyolc pontra nőtt Olaszországban, a Real a BBC-nélkül nyert, a Tottenham próbálja tovább nyomasztani a Chelsea-t. Ez történt a topligákban.

Premier League

A Tottenham még nem mondott le a bajnoki címről, és ezt most a Bournemouth bánta. A Spurs az első félidőben három perc alatt döntésre vitte a dolgot Dembele és Szon góljaival, aztán Kane is betalált, aki zsinórban a harmadik szezonban jutott el 20 gólig a PL-ben. A Tottenham hátránya négy pont a Chelsea mögött, úgyhogy vasárnap szurkolnia kell, hogy Hazardék nem nyerjenek az Old Traffordon.

Az Everton folytatta jó hazai sorozatát, nyolcadik meccsét nyerte meg egyhuzamban, a Burnley elleni 3-1 alkalmával Lukaku is betalált, aki 24 góljával vezeti a góllövőlistát. A címvéső Leicester 2-0-ra vezetett már az utóbbi hetekben szárnyaló Crystal Palace ellen, de a kiesés ellen harcoló hazaiak pontot tudtak menteni. Kedden az Atlético elleni BL-viszavágón kiderül, jót húzott-e Shakespeare edző, amikor nem pihentette a legjobbjait.

A kiesőjelöltek közül a Swansea kikapott a Watfordtól, a Sunderland pedig csak arra lehet büszke, hogy Khazri szögletből csavart a kapuba, ezzel szakadt meg a csapat 11 és fél órája tartó gólcsendje.

A Manchester City az 55. percben törte meg a jeget a Southampton ellen, végül 3-0-ra nyert, és ezzel ismét dobogós.

2017-04-15;47
209498

Bundesliga

Kezdjük a legfontosabbal, Szalai Ádám harmadszor duplázott ebben a szezonban, így főszerepet játszott abban, hogy a Hoffenheim 5-3-ra nyert a Gladbach ellen.

A válogatott csatár előbb a kapusról kipattanót pofozta be, majd egy jobbról érkező beadást küldött a kapuba, így már hát gólnál jár, az egyéni rekordja 13, amit még a Mainzban ért el.

Gulácsi Péter kapott gól nélkül zárta a Freiburg elleni találkozót, miközben társai négyet is bepakoltak, így a 2009-ben alapított RB Leipzig elmondhatja magáról, hogy ősszel a BL-ben szerepelhet.

Dárdai Pál Herthája viszont hiába szakította meg a vesztőszériáját az előző fordulóban, a Mainz ellen ismét pont nélkül maradt. Úgy tűnik, a Dortmund-játékosok, kihevertek a hétközi bombatámadás okozta sokkot, mert sikerült legyűrniük a Frankfurtot, az Augsburg pedig az utolsó perceket kilenc emberrel húzta ki a Köln ellen, így csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul az osztályozós helyre.

A Leverkusen is nagyot harcolt, Jedvaj kiállítása miatt tíz emberrel nullázta le a Bayernt, amely nem zárt jó hetet, hiszen a BL-ben otthon kapott ki a Realtól.

now;54
210225

Serie A

Nagyon jó meccset hozott a milánói derbi, az első félidő a Milannak állt, mégis az Inter szerzett kétgólos előnyt. Aztán a második félidőben már uralta a meccset az Inter, amelyben Handanovic bemutatott pár bravúrt, a Milan azonban a végén talpra állt, és két belső védő, Romagnoli, valamint Zapata góljaival egyenlített. A második gól a 97. percben született, és a gólvonal-technológia alapján ítélte meg Orsato spori.

A Juventusnál lassan elkezdhetnek bevásárolni a pezsgőkből, miután nyolc pontra nőtt az előny a Roma előtt. A Zebrák Higuaín két jókor jó helyen góljával verték a Pescarát, a Roma viszont csak döntetlent játszott a nagyon masszív Atalantával.

Meglepetésre a Lazio is csak egy pontra volt jó a Genoa vendégeként, és bár a Crotone is büszke lehet a Torino elleni pontszerzésére, a nap bravúrját az Empoli szolgáltatta, amely Firenzében megszakította a január 22-e óta tartó nyeretlenségi sorozatát, és ezzel nagy lépést tett, hogy a következő szezont is a Serie A-ban kezdje.

A Palermo hiába játszott 70 percet emberelőnyben, nem tudott nyerni a sérült Nagy Ádám nélkül érkező Bologna ellen. Balogh Norbertet még az első félidőben lekapta az új edző, Diego Bortoluzzi, Sallai Roland pedig csereként lehetett volna ünnepelt hős, de óriási ziccert rontott a hajrában.

2017-04-15;55
211987

La Liga

Bale, Cristiano Ronaldo és Benzema nélkül utazott el a Real Madrid a Gijónhoz, ráadásul kétszer is hátrányba került, mégis nyerni tudott, hála az Isco, Morata duó közreműködésének. 

A végig agilisan játszó Isco a 90. percben szerezte a második gólját, könnyen lehet, hogy a bajnokság végén pont ez a két pont dönt majd a Real javára.

Az Atlético Griezmann nélkül nyert 3-0-ra az Osasuna ellen, ráadásul még az is belefért, hogy az utolsó percekben két büntetőt is elrontson. Ezek után Simeone valószínűleg nem örülne, ha a Leicester ellen tizenegyesekre kerülne sor, mert idén ez a második bajnoki volt, ahol csapata kétszer sem talált be 11 méterről.

now;87
211384