Premier League

Győzelmi kényszerben a City és a Liverpool

A manchesteriek a Southamptonhoz, míg a Vörösök a West Bromwichoz utaznak a Premier League 33. fordulójában.

A 33. forduló következik a Premier League-ben, amikor is összecsap a két gigász, vagyis a Chelsea és a Manchester United. A csúcsrangadóval külön cikkben foglalkozunk, szintúgy, mint a Middlesbrough-Arsenal mérkőzéssel. A Tottenham-Bournemouth, az Everton-Burnley és a Crystal Palace-Leicester találkozókról egy korábbi cikkünkben beszámoltunk. Ám ezen ütközeteken kívül még öt meccset rendeznek hétvégén az angol első osztályban.

   
  1 x 2
Tottenham-Bournemouth 1.20 6.00 12.00
Everton-Burnley 1.40 4.30 7.50
Watford-Swansea 2.40 3.15 2.90
Sunderland-West Ham 2.70 3.30 2.46
Stoke-Hull City 1.90 3.30 4.00
Crystal Palace-Leicester 1.75 3.50 4.50
Southampton-Manchester City 4.40 3.75 1.70
West Bromwich-Liverpool 4.20 3.50 1.80
Manchester United-Chelsea 2.55 3.10 2.75
Middlesbrough-Arsenal 6.00 4.00 1.50

Négy mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozatát zárta le a Manchester City a Hull City ellen az elmúlt hétvégén, s megőrizte negyedik helyét a tabellán, igaz, a harmadik helyezett Liverpool eggyel több meccset játszott. Pep Guardioláékra ezúttal egy veszélyes ütközet vár, hiszen ahhoz a Southamptonhoz utaznak, amely az elmúlt hetekben lendült csak igazán bele.

A Szentek rosszul kezdték a 2017-es évet, majd jött az elveszített Ligakupa finálé, ám az utolsó három találkozójukon nem találtak legyőzőre a piros-fehérek, sőt ezen intervallum alatt hét pontot gyűjtöttek úgy, hogy mindössze egy gólt kaptak. A Soton pedig folytathatja pontgyűjtögetését, hiszen, igaz, hogy vannak hiányzói a csapatnak, azonban Claude Puel ugyanazt a kezdőt pályára tudja küldeni szombaton is, mint amelyikkel egy hete lenyomták a West Bromot a déliek, arról nem is beszélve, hogy egy éve igen alapos verésbe nézett bele a City a St. Marry's-ben.

Ahhoz, hogy ezúttal három ponttal távozhasson a manchesteri alakulat Southamptonból, sokkal többet kell nyújtania a csapatnak, mint a legutóbbi idegenbeli meccsein, hiszen a Monaco és a Chelsea ellen vereség, míg az Arsenal ellen csak a döntetlen jött össze Guardioláéknak. Jó hír a csapat számára, hogy mindössze Ilkay Gündogan, Gabriel Jesus és Bacary Sagna maródi, a többiekre számíthat a katalán mester.

Összességében véleményünk szerint egy tipikus háromesélyes meccsre van kilátás, hiszen a hazaiaknak nincs veszítenivalójuk, míg a vendégek győzelmi kényszerben lépnek pályára, így pedig a gólokban lehet érték. Főleg, hogy például a mindkét csapat gólt szerez fogadási opció a felek legutóbbi három meccsén zsinórban beesett.

Győzelmi kényszerben a City...

Vasárnap a Liverpool Birminghambe látogat, a Vörösök a West Bromwich együttesével csapnak össze. A Southampton-Manchester City meccshez hasonlóan ezen az ütközeten is csak a vendégek számára van igazi tétje a találkozónak, akik a dobogóért, és a Bajnokok Ligája csoportköréért harcolnak, míg a kék-fehérek fehérek maximum a nyolcadik helyüket tudják megőrizni.

Jó hír Jürgen Kloppék számára, hogy a WBA kezd kifulladni, hiszen korábban nagyon ment Tony Puliséknak, azonban az utolsó három meccsükön mindössze egy pontot gyűjtöttek, ráadásul gólt sem tudtak (!) szerezni. Ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a legutóbbi négy hazai bajnokiját nem bukta el a birminghami alakulat a Vörösök ellen, továbbá az idény során először tud úgy kiállni a csapat, hogy mindenkire számíthat Pulis mester.

Ami a vendégeket illeti, a Liverpool kimászott a gödörből, immáron hat mérkőzés óta veretlen, igaz, a csapat egyik legjobbja, Sadio Mané az idei szezonban nem játszhat, ami óriási érvágás a gárdának. Azt viszont rögtön hozzá is tesszük, hogy a legutóbbi két meccsen sem játszott az afrikai játékos, s ha nyögvenyelősen is, de négy pontot csak bezsebelt az LFC.

A formák alapján, illetve azt alapul véve, hogy Klopp nem követi még egyszer el azt a hibát, mint a Stoke ellen, hogy a két brazil ászát, Roberto Firminót és Philippe Coutinhót a kispadon kezdeti, úgy véljük, hogy a vendégek felé billen a mérleg nyelve, s a Vörösök képesek lehetnek arra, hogy 2011 után ismét bevegyék a Hawthornst bajnoki mérkőzésen.

... és a Liverpool is.

Noha korábban szinte elképzelhetetlen volt, de ha a Stoke kikap hazai pályán a Hull City ellen, akkor a végjátékra bajba kerülhetnek a Fazekasok. A formák alapján a vendégek felé billen a mérleg nyelve, ám a bukik szerint a piros-fehérek otthon tartják a három pontot.

A Sunderland-West Ham meccsen is hasonló a helyzet, hiszen a sokkal többre hivatott Kalapácsosok egy esetleges vereséggel szoros hajrára számíthatnak, viszont amennyiben nyernek a londoniak, úgy szinte borítékolható, hogy bennmaradnak, továbbá kiejtik a Fekete Macskákat. A fogadóirodák szerint bármilyen eredmény elképzelhető a találkozón.

A Watford-Swansea is alsóházi rangadónak számít, amely ütközeten főleg a vendégeknek van vesztenivalójuk, hiszen kétpontos hátrányban vannak a Hull Cityvel szemben a bennmaradást illetően. Mivel a hazaiak gyakorlatilag megmenekültek, így a kezdeti szorzók alaposan eltorzultak, már nem a Watford az esélyes, egy némelyik online irodában már a walesi csapat (!) a favorit.

2017-04-15;47
2017-04-16;47
2017-04-17;47

 

209498