E-sport

Fél lábbal a döntőben - Elődöntők, 1. nap

  • Thanatos

Thanatos neki is látott az elődöntők kielemzésének és rögtön az első nap egy izmos meglepetésre tippelt. Íme!

Thanatos a saját Facebook-oldalán is napról napra osztja meg a legérdekesebb híreket és gondolatait. Ha szereted a League of Legends játékot, mindenképpen kövesd szakértőnket!

Alap információk a tornáról:

Ahogyan az már korábbi cikkünkben kifejtésre került, a múlt hétvégén kezdetét vette a rájátszás mind Európában, mind Észak-Amerikában. Egy hétvégén 2-2 mérkőzés zajlik, melyek mind BO5 szériában zajlanak, azaz 3 győzelemig. Az első héten a negyeddöntőket kellett lejátszani, ahol mindkét bajnokság 3. – 6. legjobb csapata vett részt. Az 1. és 2. helyezettek az elődöntőben fogadja a továbbjutókat. Vigaszág nincs, ám mind Döntő, mind Bronz-meccs lesz a jövő héten!

Menetrend:

EU LCS:
G2 vs. FNC 17:00

Kevés csapat tudott akkora meglepetést okozni, mint amekkorát a Fnatic az utóbbi pár hétben. Az alapszakasz túlnyomó részében partra vetett halként vergődtek, nem is nagyon lehetett érteni, mi is történik a srácokkal. Aztán eljött az igazán fontos mérkőzések ideje és teljesen más irányt vett a játékuk. A rájátszásba óriási csatával jutottak végül be, majd a múlt héten egy olyan csapatot vertek el könnyedén, amelyet a döntőbe várt minden szakértő. Érthetetlen, hogy eddig merre volt ez a játék tőlük. Ami biztos, hogy most nagyon egyben van ez a társaság, ám ugyanez elmondható mostani ellenfelükről is, a G2-ról. Utóbbi nagyon meggyőző teljesítményt mutatott az alapszakasz során, amelyet végig tudtak dominálni. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy változott a helyzet azóta: a BO5 széria mindenkinek kihívást jelenthet, nem egyszer írta már át a papírformát. A G2 elemezhette a FNC stratégiáit, ám nagyközönség előtt, élesben, már régen léptek pályára. Mindig nagy kérdés, hogy mire lesz képes egy-egy társaság az igazán sorsdöntő pillanatokban, főleg, hogy hosszú órákon át kell bírni a terhelést. A papírforma a G2 győzelmét jósolja, ám ezzel kivételesen szembe fogok fordulni. Óriási erő van mind a két csapatban, és amiben én reménykedek, az egy 5 mérkőzéses, irgalmatlanul izgalmas pillanatokkal fűszerezett ütközet, amelyből végül a FNC jön ki jobban. Bőven előfordulhat az ellentettje is, ám valahol úgy érzem, a FNC képes küzdeni, nagyon durva sebességbe kapcsoltak és így meg is érdemelnék a döntőbe jutást.

Thanatos-tipp: G2 2 - 3 FNC

NA LCS:
C9 vs. P1 21:00

A szituáció nagyban hasonlít az európai ütközethez, hiszen itt is van egy társaság, amely régen mutatta meg magát. A C9 az alapszakasz során nagyon jó teljesítményt nyújtott, amely nem is a hibátlan játékban és a folyamatos dominanciában mutatkozott meg, hanem abban, hogy konzisztensen magas szintet ütöttek meg, a hibáikat tudták javítani a legnehezebb szituációkban is, valamint folyamatosan fejlődtek még így is. Ellenfelük, a P1 viszont tele van meglepetésekkel. Sosem szabad alábecsülni őket, hiszen csodálatos játékra képesek, ha összekapják magukat!
Jelen esetben egyet kell, hogy értsek azzal, ami a várható eredményt illeti: a Cloud9 ezt a szériát el kell hozza. Ám az eddigi holtidő, a tétmeccsek hiánya és a játékban történt aprócska változtatások lehet kifognak majd rajtuk. Izgalomban nem lesz hiány, ám nagyon meglepne, ha a P1 felülemelkedne saját korlátain és földbe döngölné a Cloud9 társaságát… amennyiben mégis ez történik, jól megérdemelt helyük lesz a Döntőben!

Thanatos-tipp: C9 3 –1  P1

Cloud9: 1.57 Phoenix1: 2.25
G2 Esports: 1.30 Fnatic: 3.40

Közvetítések elérhetőek:

Magyar nyelven: http://twitch.tv/magyarloltv

Angol nyelven: http://www.lolesports.com/en_US/


A megosztásokat köszönjük szépen a League of Legends Hungary, a League of Legends Fungary és a Magyar League of Legends közösségnek.