NB I

A Honvéd visszaelőzte a Vidit, a Vasas megleckéztette a Fradit

  • MVB80
Címkék:

Az FTC rangadót vesztett, a Honvéd elvette a Paks tavaszi veretlenségét, a Videoton csak egy pontot szerzett a Mezőkövesd ellen. Ez történt az NB I 27. fordulójában.

A Honvéd győzelme azért nagy fegyvertény, mert a Paks kilenc forduló óta veretlen volt, és a hét közben a Fradit pofozta le. Most azonban semmit nem mutatott a Csertői-csapat, miközben a Honvédban Eppel most is megszerezte a szokásos gólját, Zsótér meg akkora bombát küldött a léc alá, hogy azzal ott lesz a tavasz legszebb pillanatait csokorba gyűjtő összefoglalóban.

A Videoton csak két percig vezetett a Mezőkövesd ellen, Suljic góljára Molnár gyorsan válaszolt, és bár a fehérváriaknak volt kapufájuk, illetve helyzeteik, nem sikerült az egyről a kettőre jutniuk, így kénytelenek voltak ismét maguk elé engedni a kispestieket.

A harmadik helyezett Vasas az idényben másodszor is győzött a Groupama Arénában, így még mélyebb gödörbe taszította a Fradit amely utolsó négy bajnokiján csak egy pontot szerzett.

Pedig az első félidő végén megvolt a vezetés Sternberg góljával, de a Vasas az 55. és az 57. percben is beköszönt a Dibusz helyett lehetőséget kapó Holczernak, aztán Nalepa kiállítása ki is végezte a Fradit. Remili szabadrúgásánál centiken múlott a harmadik Vasas-gól, de a lefújáskor emiatt már senki nem bosszankodott a vendégcsapatból.

A Vasas mögött a Haladás áll a negyedik helyen, amely első csapatként gyűrte le a bajnokságban a Diósgyőrt, mióta Bódog Tamás átvette a kiesőjelöltet. A 2-0-s vereséggel a DVTK maradt utolsó előtti, és bosszankodhat, mivel az előtte álló Debrecen és MTK csak egy-egy pontot szerzett egy bágyasztóan rossz meccsen, amelyen Brkovic kapufán landoló fejese volt az egyetlen esemény.

Az Újpest újfent bizonyította, hogy szeszélyes, akár az áprilisi időjárás, azok után, hogy a hét közben nyert a Vasas ellen, ezúttal csak döntetlent játszott az NB II felé kacsintgató Gyirmóttal.

now;212
209575