Olasz foci

A scudetto helyett már csak az EL a tét, de így sem szabad kihagyni!

  • MVB80

Az Inter és a Milan összecsapása minden körülmény közepette izgalmasnak ígérkezik, most pedig a piros-feketék tulajdonosváltása még sajátos színezetet is ad a meccsnek.

Sosem volt még olyan, hogy a milánói derbit ebédidőben rendezték volna, de tudjuk, a pénz nagy úr, márpedig a régi presztízsét Európán belül az utóbbi években elvesztő olasz focit Ázsiában imádják, így aztán ott éppen főműsoridőben követhetik a rajongók az Inter és a Milan csatáját.

Nemcsak emiatt lesz rendhagyó a Serie A egyik nagy klasszikusa, hanem azért is, mert egy új éra első meccse lesz, hiszen pénteken véglegessé vált, hogy a nagy mágus, Silvio Berlusconi eladja a Milant egy kínai befektetőcsoportnak.

1x2    
Internazionale Döntetlen Milan
2.05 3.40 3.35

Az elmúlt hetek alapján a Milan számít a jobb formában lévő csapatnak, és a derbire a szezonbeli legnagyobb győzelmével hangolt, amikor 4-0-ra kiütötte a Serie B felé zuhanó Palermót.

Az Inter viszont rendesen behúzta a kéziféket az Atalanta 7-1-es elkenése után, előbb fogott egy pontot a Torino vendégeként, utána viszont belenézett két váratlan pofonba, a Sampdoria és a kiesőjelölt Crotone elleni zakó is lélekromboló hatású lehetett.

No de pont az őszi derbi mutatta meg, hogy felesleges az előzetes esélyekkel foglalkozni, az Inter akkor épp túl volt egy edzőváltáson, és Stefano Pioli a nagy meccsre gatyába tudta rázni annyira a fiait, hogy a hosszabbításban Ivan Perisic két pontot kivegyen a Milan batyujából.

Ami jó hír az Inter szurkolóinak, hogy visszatérhet a januárban igazolt Roberto Gagliardini, aki igencsak hiányzott a Crotone ellen a középpályáról.

Ami a legégetőbb probléma a kék-feketék számára, hogy az utóbbi hetekben meglehetősen ingatag lábakon áll a védelem, az utolsó hat bajnokin tizenegy gombócot nyeltek be, pedig előtte volt egy olyan ötös sorozat, amikor csak egy gólt kaptak.

A Milan a Palermo elleni győzelemmel kitette az indexet, és megelőzte az Intert, így a derbinek úgy vághat neki, hogy két pontra van az ötödik helytől, ami már nemzetközi kupaszereplést érne.

Az EL persze sem presztízsében, sem a bevétel szempontjából nem mérhető a BL-hez, de az új tulaj valószínűleg mélyebben nyúlna a zsebébe nyáron, ha tudná, hogy a kettős terhelés miatt izmosabb keretet kell összehozni, és mivel a Milan 2014 tavasza óta nem játszott tétmeccset a nemzetközi hadszíntéren, ez is komoly motiváció lehet.

Perisic az ősszel a hosszabbításban mentett pontot az Internek

Vincenzo Montella nem számíthat Mario Pasalicra, úgyhogy az a kérdés, hogy a kapu elé valahogy mindig odakeveredő, de a helyzeteit nem túl jó százalékban értékesítő – így is eljutott mondjuk négy gólig – horvátot José Sosa vagy Manuel Locatelli helyettesíti-e.

Pasalicon kívül az immár szokásosnak mondható sérültkülönítmény hiányzik majd a Milanból, vagyis Riccardo Montolivo, Ignazio Abate, Giacomo Bonaventura és Andrea Bertolacci.

A legutóbbi öt derbiből három is döntetlent hozott, és a Milan 2010 novembere óta nem nyert, ha az Inter volt a pályaválasztó, akkor Zlatan Ibrahimovic korai tizenegyese döntött.

Szombat kora délután kiderül, sikerül-e megtörni ezt a sorozatot, és egy nagy lendületet adó diadallal indítani a Milan új korszakát.

[2319952] 2017-04-15 12:30:00 Inter - AC Milanx;
2017-04-15;55
211987