Spanyol foci

Teljesen szétesik a szezon végére a Barcelona?

  • ivan

Úgy tűnik, a Juventus elleni BL-kudarc végképp megpecsételheti a Barcelona idei szezonját.

Bár a PSG ellen egy földöntúli bravúrral a Barcelonának sikerült továbbjutnia a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből, a Juventus otthonában elszenvedett 3-0-s zakó után csak a legelvakultabb katalán drukkerek bíznak a továbbjutásban. A Barcelona a torinói összecsapáson mélyen alulmúlta önmagát, a játék képe alapján pedig az olasz bajnok teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

A mérkőzést követően érthetően mindenki csalódottan nyilatkozott a gránátvörös-kékek részéről, Luis Enrique pedig teljes mértékben magára vállalta a felelősséget. Igaz, ezt könnyen megtehette, hiszen már hetek óta lehet tudni, hogy a szezon végén elhagyja a kispadot.

Hogy a Barcelona öltözőjében nem ideális a hangulat, az tulajdonképpen egész évben látható volt, legalábbis a csapat háza tájáról napvilágot látott sajtóhírek erre engednek következtetni. Luis Enrique és a játékosok viszonya, Lionel Messi szerződéshosszabbítása, a csapat kárára történő sorozatos bírói tévedések vagy a balul sikerült átigazolások is mind-mind rányomhatják a bélyegét a csapat játékára és morális állapotára. A katalánok a hétvégén a Málaga otthonában 2-0-s vereséget szenvedtek, ezzel pedig talán az utolsó lehetőségüket is elszalasztották a bajnoki címvédésre - főleg, hogy Neymart három meccsre elmeszelték - kedden pedig a BL-álmok is nagyon távoli helyre kerültek.

A spanyol Marca cikke szerint a Juve elleni fiaskó másnapján Lionel Messi nem vett részt a csapat tréningjén és inkább egymaga edzett a konditeremben. A madridi újság megjegyzi, hogy az argentin egyike volt azoknak, akik mélyen tudásuk alatt játszottak kedden, és ezért lehet Messi nem volt kíváncsi Luis Enrique értékelésére sem.

Bármi is legyen az igazság, az biztos, hogy a Barcelona mentálisan nincs a toppon, márpedig az élet nem áll meg, sorban jönnek a mérkőzések. Szombaton a katalánok azt a Real Sociedadot fogadják a Nou Campban,amely komoly küzdelmet folytat az európai kupaindulásért, majd jön a Juventus elleni BL-visszavágó, és azt követően a Real Madrid elleni El Clásico.

Barcelona#esp-barcelona#5
[2300825] 2017-04-15 20:45:00 Barcelona - Real Sociedadx;