Sportfogadás

Nagy adok-kapok, sok pénz?!

  • Cesc18

Akár a 180-as rekord is megdőlhet Gary Anderson és Dave Chisnall csütörtök esti Premier League meccsén.

Két cikkben is foglalkoztunk már a 11. forduló összecsapásaival, a legkevesebb figyelmet eddig Gary Anderson és Dave Chisnall mérkőzése kapta, pedig könnyen lehet, hogy az est legélvezetesebb derbijét vívják majd, rendesen megdolgoztatva a speaker hangszálait. 

Mindketten ugyanis hatalmas 180 menők, és egymás ellen is nem egyszer játszottak már olyan meccset, ahol rendesen pörgött a maximum számláló. A legemlékezetesebb ilyen összecsapásuk a 2017-es PDC világbajnokság negyeddöntőjében volt, amikor is a nyolc szett alatt összesen 33 darab 180-at rámoltak be, ezzel pedig kis híján megdöntötték a rekordot. 

Itt visszanézhető a teljes mérkőzés:

Egy rekord most is könnyedén veszélybe kerülhet, a Premier League története során egy meccsen 11 darab 180 a csúcs, ezt még 2011-ben Anderson és Whitlock jegyezte.

A skót az idei sorozat egyik legstabilabb játékosa, az eddigi 10 forduló alatt nyolc alkalommal dobott 100 feletti körátlagot, ilyen tekintetben csak a világelső Michael van Gerwen a jobb nála. Chizzy-ről ugyanez a kiegyensúlyozottság már messze nem mondható el, ezért is szerénykedik a nyolcfős mezőny utolsó helyén. Ugyanakkor neki az Ítéletek Éjszakája óta nincs mit védenie, kiharcolta a folytatást, innentől pedig felszabadultan játszhat. A múlt héten Peter Wright ellen már ezt az arcát láthattuk, 106.40-es körátlaggal csent pontot a második helyen álló skóttól. 

De, amikor nem annyira ment Chisnallnak, a 180-ak akkor sem hagyták cserben, éppen ezért 35 darabbal a második legtöbb az övé az idei kiírásban. 

A 180-ak nem jelentenek problémát, meg tudom dobni akkor is, amikor tényleg rosszul játszok - mondta az angol.

Nagy adok-kapokra számítunk, amivel simán pályázik ez a meccs a legtöbb 180-as dobás címre a fordulóban. Az első meccsüket egyébként még Glasgow-ban vívták, akkor Anderson 7-3-ra győzött, viszont nyolc maximumot még ezen a kevés leges találkozón is összehoztak. Az ő esetükben tehát egy simább meccsen is benne van a 8-10 közötti 180, ami elegendő lehet ahhoz, hogy bezöldüljön a tippünk.

hatharom.com
A hét legtöbb 180-as dobásával rendelkező mérkőzése: Anderson-Chisnall
Odds: 3.25
Tipperősség: 3/10