NB I

Ferencvárosi búcsú a dobogótól?

  • varin

Kiesési derbi, fővárosi csata a bronzért - a 27. fordulóban sem fogunk majd unatkozni.

Újabb érdekes fordulón vagyunk túl az NB I-ben, hiszen a Diósgyőr-Honvéd 2-0-ra végződő találkozó mind az élen, mind pedig a hátsó régióban komoly változást eszközölt. Ami a tabella első felét illeti, a Vidi-Honvéd kettős leszakadni látszik a többiektől, hátul azonban - mint arról korábban értekeztünk is - egyre jobban összerázódik a mezőny. Lássuk, a 27. játéknapon milyen találkozókra milyen oddsokon fogadhatunk a magyar állami bukmékernél.

A 27. forduló oddsai
   
  1 x 2
Haladás-Diósgyőr 2.20 3.20 3.20
Honvéd-Paks 1.80 3.40 4.30
Újpest-Gyirmót 1.55 3.80 5.80
Videoton-Mezőkövesd 1.38 4.30 8.00
Debrecen-MTK 1.90 3.40 3.80
FTC-Vasas 1.80 3.40 4.30

Ami a bajnoki címet illeti, a Videotonnak lesz a könnyebb dolga, hiszen Bergék a Mezőkövesdet, míg Rossiék a tavasszal még veretlen Paksot fogadják. Habár az elmúlt két kispesti találkozón a fővárosiaknál maradt a három pont, igen gyakori vendég volt a feleknél a döntetlen is, így nem feltétlenül lenne meglepetés a pontosztozkodás most sem. Papírforma szerint tehát ebben a fordulóban a Vidi előnye csak nőhet.

Bronzcsatának is betudható a Fradi-Vasas rangadó, amelyen még az eddigieknél is mélyebbre kerülhetnek a zöld-fehérek, a többi eredmény kedvezőtlen alakulása esetén akár a hatodik helyig zuhanhatnak Dollék. A piros-kékek ősszel négy pontot is szereztek a Fradi ellen, ám a formájuk továbbra is teljesen kiszámíthatatlan. Egyik csapat sem várhatja igazán bizakodva a derbit, a hazaiaknál mintha már senki sem akarna nyerni, a vendégeknél pedig sorban hullajtják a kötelező pontokat. Egyetlen statisztika azért segít nekünk a győztes megtippelésében: a Vasas utolsó hat meccsén mindig a vendégek győzedelmeskedtek...

A sorminta Vasas-sikert ígér a Groupamában

A kiesés szempontjából a Haladás-Diósgyőr és a DVSC-MTK derbik lesznek igazán fontosak (persze a Mezőkövesd esetleges pontszerzése mellett). Különösen Mészárosék és Torghelléék nagyerdei ütközetére lesz érdemes figyelni, hiszen ha a DVTK nyerni tud Sopronban, akkor a Cívisvárosban vesztes fél kiesőhelyre kerül. A csapatok mindkét idei bajnokija 1-1-gyel végződött, és látva a Lokinál uralkodó kilátástalanságot, ezúttal sem várható gálamérkőzés.

Az Újpest-Gyirmót találkozónak már kevesebb tétje van, a Gyirmót biztos kieső, míg ha a lila-fehérek otthon tudják tartani a három pontot, akkor a középmezőny alighanem megvan Vignjevicséknek.

2017-04-15;212
209575