Darts

Drámai meccseket és 9 nyilast hozott a liverpooli este

Michael Van Gerwen megőrizte első helyét, Gary Anderson bejött a legjobb négy közé, Phil Taylor viszont a vonal alá került.

Szeretsz a statisztikák között böngészni? Akkor irány a PDC Hungarian Fan Club Facebook-oldala!

Liverpool adott otthont a 11. fordulónak, amely Gary Anderson és Dave Chisnall ütközetével vette kezdetét. Előbbi vághatott neki nagyobb teherrel a vállán, hiszen a skótnak még reális esélye van a rájátszásba jutni, míg az angolnak innentől a kellemetlenkedő szerepkör maradt. Ezt tökéletesen hozta Chizzy Anderson ellen is: már a mérkőzés elején brékelőnybe került és a 4-1-től is csak milliméterek választották el. Végül 3-2 lett, Gary pedig érezte, hogy több kell, így egy visszabrékkel és egy 12 nyilassal gyorsan megfordította az állást. Sőt, egészen 5-3-ig lépett meg, ám tartogatott még fordulatot a meccs. Chisnall is előhúzta a legjobbját és hátsó pályán egy 11 nyilassal vette vissza a kezdését, majd egalizálta az eredményt. 5-5-nél a skótok kétszeres világbajnoka négy nyilat hibázott a kiszállóra, az angol pedig ezt könyörtelenül megbüntette. Chizzy zsebben a biztos egy ponttal kezdhetett a győzelemért, és jó úton haladt, hogy meg is szerezze, ám a meccsnyilaknál megtorpant. Több kört is elhibázott, képtelen volt befejezni a mérkőzést, így a vége 6-6 lett. 

Az est második összecsapásán Michael van Gerwen és Peter Wright érkezett a küzdőtérre, azaz a tabella első és második helyezettje. A világelső holland a mérkőzés elején bizonytalankodott a dupláknál, a skót pedig nem kegyelmezett, többek között egy 108-as kiszállóval 4-0-ra húzott el. 

Van Gerwent majd szétvetette az ideg, egyáltalán nem találta a ritmust, ám legalább az ötödik legben sikerült feliratkoznia az eredményjelzőre. Wright azonban sokkal közelebb nem engedte, dupla brékkel 6-3-ra vezetett és kezdhetett a győzelemért. A kiszállóig többször is eljutott, de azokat megdobnia nem sikerült, igaz, rendre nyomás alatt kellett próbálkoznia.

A holland nem adta fel, a meccsnyilakat kiszurkolva zsinórban három leget nyert és végül döntetlenre mentette a mérkőzést, amivel megőrizte első helyét.

Van Gerwen és Wright rangadója után egy újabb komoly derbi, Adrian Lewis és Raymond van Barneveld összecsapása következett, ami a rájátszást illetően ugyancsak kulcsfontosságú mérkőzés. Ennek megfelelően pokoli jó színvonalon kezdődött a meccs, Lewis egy 140-es kiszállóval brékelt, amire Barney 128-cal válaszolt.

A show azonban itt még messze nem ért véget, az angol ugyanis megdobta az idei Premier League első 9 nyilas legét. 

Lewis a folytatásban sem lassított, mindenre volt válasza, 110 feletti átlaggal nem engedte közelebb magához a hollandot és 7-4-re diadalmaskodott, amivel nagyon fontos két pontot zsebelt be. 

Volt időnk felocsúdni a csodából, ugyanis a folytatásban Phil Taylor és James Wade finoman szólva sem kápráztatott el minket. Szép lassan csordogált a mérkőzés, 3-3-nál a stoke-i legenda tudott lépéselőnybe kerülni, 5-3-nál pedig már a biztos egy pontért dobott. Öt nyíl is azonban kevésnek bizonyult, Wade pedig megragadva a lehetőséget visszajött a meccsbe, pedig előtte még azért küzdött, hogy 90 fölé tornázza a körátlagát. Taylort olyannyira megzavarták a kiszállóra vétett hibái, hogy utána már leget sem tudott nyerni...

Az est zárómérkőzésén ismét Wright és Anderson érkezett a liverpooli színpadra. Előbbi várhatta sokkal kényelmesebb helyzetből ezt a derbit, ám ez azt eredményezte, hogy nem tudott igazán koncentráltan játszani Wright. Ugyan jól kezdett, ám 2-2 után állva hagyta őt honfitársa. Anderson sorozatban öt leget nyert, többek között egy 12 és egy 10 nyilas partival brékelt. Brutális, 113-as átlaggal húzta be a két pontot a "Repülő Skót", amivel megérkezett a riválisai nyakára. 

Darts Premier League, 11. forduló (Liverpool)
Gary Anderson-Dave Chisnall 6-6
Michael van Gerwen-Peter Wright 6-6
Adrian Lewis-Raymond van Barneveld 7-4
Phil Taylor-James Wade 5-7
Peter Wright-Gary Anderson 2-7