Karrier

Elveszett voltam a Juventusnál - Morata

A spanyol válogatott gólvágó őszintén beszélt a torinói élményeiről és elmondta, hogy ki segített neki a legtöbbet.

Igen fényes karrier előtt áll Álvaro Morata, akit fiatal kora ellenére is a világ egyik legjobb támadójának tartanak. A 24 éves gólvágó évről évre bizonyítja tehetségét, a Juventusnál és a Real Madridnál is letéve a névjegyét. Ám saját bevallása szerint igen nehéz indult a torinói pályafutása.

"Az emberek azt hiszik, mi csak robotok vagyunk, érzelmek nélkül. Fel sem mérik annak a lehetőségét, hogy olykor egy rossz széria, egy kihagyott helyzet vagy gyenge teljesítmény mögött személyes, akár családi problémák is állhatnak. De mi is emberek vagyunk, követünk el hibákat, avnnak érzéseink.

Torinóba kerülésem után nagyon akartam a gólokat, bizonyítanom kellett. Mindenkivel összevesztem, aki fontos volt velem és nem azzal foglalkoztam, amivel igazán kellett. Fiatalon hagytam el az otthonomat, a Juventusért kellett harcolnom, miközben a Real Madridnak opciós visszavételi lehetősége volt. Úgy éreztem, nincs a kezemben a sorsom, minden olyan bizonytalan volt. Ez pedig szépen, lassan felemésztett" - nyilatkozta Morata a Guardiannek.

A támadó valóban igen gyengén kezdett Itáliában, hiszen az első 21 fordulóban csupán háromszor talált be és nem tudott megragadni a csapat kezdőjében. Morata azt is elárulta, ki segített neki, amikor a legmélyebben volt.

"Emlékszem, egy hihetetlenül borzalmas edzés után voltam. Semmi nem jött össze, minden labda elpattant tőlem. Az orvos megkérdezte, hogy minden rendben van-e velem, de csak annyit tudtam mondani, hogy szomorú vagyok és végül elsírtam magam.

Gigi Buffon ült akkor mellettem és azt mondta, ha sírni akarok, sírjak otthon. Ne adjam meg az örömet azoknak, akik rosszat akarnak nekem és ne keserítsem el azokat, akik az én oldalamon állnak. Sokat köszönhetek Buffon tancácsainak" - mesélte a támadó.

Moratáék szerda este a Bayern München ellen lépnek pályára, aminek örül a támadó, hiszen bevallása szerint nem szívesen játszott volna a Juventus ellen.

"Nagyon nem akartam, hogy a Juvét kapjuk, taktikailag nagyon nehéz őket legyőzni. Kiváló csapata van Allegrinek, hihetetlenül jól megy nekik a játék."

Szerda este tehát a Bayern München, hétvégén pedig a Sporting Gijon következik a Real Madridnak. Előbbi mérkőzésre 4.50, utóbbira pedig 1.35-ös szorzóért húzhatjuk be a madridiak sikerét a    -n.

[2476768] 2017-04-11 20:45:00 Bayern München - Real Madridx;