Spanyol foci

Megszívta a Barca, elmeszelték Neymart

  • ivan

A spanyol labdarúgó-szövetség három mérkőzésre szóló eltiltással sújtotta a brazil támadót, ami azt jelenti, hogy nem léphet pályára a bajnoki döntőnek is beillő El Clásicón.

Neymar nem lesz ott a Bernabeu-ban

Mint ismert, a Barcelona brazil klasszisa a Málaga elleni szombat esti spanyol bajnokin jutott a kiállítás sorsára, miután a 65. percben begyűjtötte második sárga lapját is. Emiatt elvileg csak egy mérkőzéses eltiltásra számíthatott volna, csakhogy a pályáról lefelé menet gúnyosan és látványosan megtapsolta a negyedik játékvezetőt.

Ez a gesztus nem nyerte el a spanyol szövetség fegyelmi bizottságának tetszését, így Neymart három mérkőzésre szóló eltiltással sújtják. Ez egyben azt jelenti, hogy a brazil támadó kénytelen lesz kihagyni az április 23-ai Real Madrid elleni csúcsrangadót.

Ez korántsem jött jól a Barcelonának, hiszen a katalánoknak mindenképpen nyerniük kellene Madridban ahhoz, hogy reális esélyük legyen megvédeni bajnoki címüket.

Madridi oldalról egyébként Cristiano Ronaldo is bajban van, hiszen négy sárga kártyánál tart, vagyis ha véletlenül  a Sporting ellen beszedne egy lapot, azzal ő is lemaradna a tavasz talán legfontosabb La Liga-meccséről.

Szerinted ki nyeri a spanyol bajnokságot 2016/17?x;
[2300832] 2017-04-23 20:45:00 Real Madrid - Barcelonax;