Spanyol foci

Van visszaút a Barcelonának?

A hat pont nem behozhatatlan hátrány, ám a sorsolást látva mégsem mernénk aranyérmet jósolni a Barcának.

Málaga-Barcelona 2-0

Hiába botlott a Real Madrid szombaton az Atlético Madrid elleni városi derbin, a Barcelona nemhogy nem tudta kihasználni Ronaldóék pontvesztését, de még ki is kapott a Málaga ellen, ami azt jelenti, immáron a vesztett pontok alapján hat egység a gránátvörös-kékek hátránya az éllovashoz képest. Hogy van-e innen visszaút, az az oddsok alapján is erősen kérdéses.

A Real Madrid bajnoki címére 1.20-ért, a Barcelonáéra 4.20-ért fogadhatunk jelenleg a Tippmixprón.
A csapatok sorsolása
Real Madrid Barcelona
@Celta Vigo -
@Sporting Gijon Real Sociedad
Barcelona @Real Madrid
@Deportivo Osasuna
Valencia @Espanyol
@Granada Villarreal
Sevilla @Las Palmas
@Málaga Eibar
@: idegenbeli mérkőzés

Mint az a sorsolásból látható, a Barcelonának már csak három idegenbeli mérkőzése van, ám ezek mindegyike elképesztően nehéz lesz. A Real Madrid ellen a Bernabeúban is három pontra kell játszaniuk Neymaréknak (már ha egyáltalán a brazil játszhat), a városi rivális Espanyol ellen ugyan jól megy a Barcának, ám mind a kék-fehérek, mind pedig a Las Palmas hazai pályán nagyon erős gárdának számít, így ha itt összejönne a kilenc pont a katalánoknak, az kisebb csodának számítana.

A Real Madridnál ugyanakkor annak örülhetnek, hogy az utolsó öt fordulóban csupa olyan ellenféllel kerülnek össze, amelyeknek addigra már vélhetően el is dől a sorsuk, így túl nagy tétje nem lesz számukra a mérkőzésnek.

Véleményünk szerint ha Ronaldóék a következő két bajnokin, vagyis a Gijon és a Barcelona ellen legalább négy pontot szereznek (mindegy, hogy milyen formában), a bajnoki címük szinte borítékolható, de azért várjunk a La Liga lezárásával április 23-áig, amikor is egymásnak esik a két óriás.

211384