Magyar foci

Nem törődöm bele, hogy bukott edző legyek - Véber György

  • ivan

A hétvégén újabb vereséget szenvedett el a Nyíregyháza Spartacus, így a nyírségiek már csak hat pontra kerültek a kieső helyektől. Bár egyre többen követelik Véber György menesztését, a Szpari trénere nem mond le.

Fotó: nyiregyhazaspartacus.hu

Kozármisleny, Dorog, Szeged, Cegléd. Hogy mi a közös a négy csapatban? Az elmúlt négy fordulóban mind a négy gárdától kikapott a Nyíregyháza az NB II-ben, így a Véber Görgy irányításával készülő együttes egyre mélyebbre süllyed a másodosztály tabelláján. Hogy komoly a probléma az nem vitás, a Szpari tavasszal már hat alkalommal kapott ki, így feljutásról szőtt téli álmok teljesen szertefoszlottak, a 18. helyen és ezzel kieső helyen álló Kozármisleny mindössze hat pont távolságra van a nyírségiektől.

Bár Véber György nagy reményekkel és komoly elszántsággal érkezett meg Nyíregyházára, a szókimondó tréner sem tudta felrázni a csapatot, sőt, az eredmények egyre gyengébbek. Noha a Spartacus kerete tele van jól csengő, komoly NB I-es rutinnal rendelkező nevekkel, a szakvezető szerint rendkívül mély morális válságban van az együttes.

"A jelenünk borzalmas sötét, ezen belül az enyém is. Az ellenfelünk megmutatta, hogy alázattal sokra lehet menni. A keret nem tudom mit gondol, a heti munkájukkal folyamatosan becsapnak, és az én vezetésemmel lassan a kiesés ellen küzdünk.

Nem törődök abba bele, hogy egy bukott edző legyek, ezért a hátralévő tíz fordulóban ezt a szemléletet tűzzel vassal kiirtom.

Sokan a lemondásomat követelik, de nem teszem meg, mert az a munka amit elvégzünk, nem ilyen játékot és eredményt kellene hogy hozzon" - nyilatkozta csapata honlapjának Véber György.

Hogy pontosan mikor ér véget - ha véget ér egyáltalán - a Nyíregyháza vesszőfutása, azt nehéz megjósolni, mindenesetre a hétközi fordulóban nem lesz könnyű dolga Vébernek, hiszen a feljutásra pályázó Balmazújváros vendége lesz a Spartacus.

Egy Véber-klasszikus a sok közül:

[2294417] 2017-04-09 16:30:00 Nyíregyháza - Restart-Ceglédi VSEx;
211147