Magyar foci

Kétséges Hemingway és Rossi megállapodása?

A hétvégén a Budapest Honvéd átvette a vezetést az OTP Bank Ligában, a kispestiek olasz trénere mégis lehet, hogy távozik a szezon végén.

Az utóbbi évek egyik legjobb szezonját futja a Budapest Honvéd, amely a bajnokság vége előtt 8 fordulóval kétpontos előnnyel vezeti az NB I tabelláját, és a nyáron szinte biztosan elindulhat valamelyik európai kupa selejtezőjében.

Marco Rossi jövője egyelőre kérdéses

A keretek piaci értékét tekintve az OTP Bank Ligában mindössze a ötödik legértékesebb garnitúrával rendelkező piros-feketék sikereinek egyik kulcsfigurája Marco Rossi. Az 52 éves szakember 2015 februárjában másodszor ült le a kispestiek kispadjára, ahol azóta a fiatal magyar játékosokból és a rutinosabb külföldiekből remek egyveleget gyúrt össze, amelyet jól példáz a tabellán elfoglalt helyezés is.

Bár Rossi vezérletével a Honvéd várakozáson felül szerepel, mégis lehet, hogy a nyáron az olasz tréner befejezi a munkát a Bozsik Stadionban, miután a szerződése az idény végén lejár. Erről George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa beszélt az M4Sport Gól című műsorában, aki elmondta, a közös munka elsősorban az anyagiakon múlik majd.

"Beszélni fogunk majd Rossi mesterrel. Ez attól függ, hogy szeretne-e itt maradni vagy esetleg olyan anyagi igényei lesznek, amelyeket mi nem tudunk teljesíteni. Ugyanúgy, mint a játékosoknál. Hogy én szeretném-e, hogy Marco Rossi továbbra is a Honvédnál dolgozzon, én azt gondolom, hogy igen. Akkor is szerettem, amikor kilencedik helyen volt, nekem nem az számít, hogy bajnok lesz vagy nem lesz bajnok, ez pénzkérdés" - fogalmazott Hemingway, akinek szavai mögött akár a szakítást is beleláthatjuk. "A Honvéd egy bizonyos büdzsével dolgozik, és tőlem akár Mourinho is lehet valaki, ha többet akar, mint amit mi fizetni tudunk. Marco Rossi egy profi, én meg egy elég tapasztalt tulajdonos vagyok.

Ha Marco Rossi szerződni akar olyan feltételek mellett, amit mi akarunk, akkor szólna, hogy szeretne szerződni.

Még egyszer mondom, szeretném, ha Marco Rossi maradna. Ő elmondta, nagyon jól érzi magát és szeretne maradni, a kérdés csak az, hogy az ő fejében lévő számok és az én fejemben lévő számok ugyanoda érkeznek-e. Ha igen, akkor marad, ha nem, akkor nem” - tette hozzá a Bp. Honvéd tulajdonosa. 

A piros-feketékre a hétvégi soproni mérkőzés után szerdán is kemény ütközet vár, hiszen a kiesés elöl menekülő és a Bódog Tamással magára találó Diósgyőr ellen lépnek pályára Mezőkövesden. A forduló szorzóival itt foglalkoztunk.

A hétvégi forduló után már csak háromszoros szorzót fizet a Budapest Honvéd bajnoki címe, ez a szám a szezon előtt 75.00 volt.

OTP Bank Liga 2016/2018
   
Videoton 1.45
Honvéd 3.00
FTC 7.00
Vasas 9.00
Szerinted ki nyeri meg az NB I 2016/2017-es szezonját?x;
[2295557] 2017-04-12 18:00:00 Diósgyőr - Honvédx;
209575