La Liga

Arsenal-legenda egy spanyol kispadon!

A bajban lévő Granada edzőt váltott, Lucas Alcaraz helyére Tony Adamset ültette a csapat.

Hétvégén újabb pofont kapott a Granada a Valenciától, az andalúz gárda bennmaradásról szőtt álmai így szertefoszlani látszanak. Ochoáékat már hét pont választja el a bennmaradást jelentő 17. helytől. Ennek fényében nem csoda, hogy Lucas Alcaraz mesternek megköszönték a szolgálatot, ám az már inkább meglepő, hogy ki került a mester helyére..

Ha Adams vezetésével bennmaradna a Granada, alighanem Hispániában is szobrot kapna a legenda - Fotó: football-london.com

A spanyol tréner 26 mérkőzésen keresztül ült a Granada kispadján, ám október eleje óta 26 mérkőzésből 15-öt is elveszített vele a csapat. Az együttes tulajdonosa, a kínai Jiang Lizhang a cége alelnökét, a londoni legendát, Tony Adamset nevezte ki a gárda élére.

Spanyolországban mostanság brit edzőként sok siker nem jutott a mestereknek, tavaly David Moyes a Real Sociedaddal, Phil Neville pedig a Valenciával bukott meg.

"Lizhang elnök úr megkért, hogy jöjjek ide és segítsem a klubot ahhoz, hogy magára találjon. Szeretnénk, ha a Granada CF együttese Granada városáért küzdene és a stadionba kilátogató szurkolók magukénak érezzék a csapatot. Egy La Liga-középcsapat a tervünk, egy világszintű utánpótlás-nevelési rendszerrel és helyi spanyol játékosokkal, akik a legjobb körülmények között edzhetnek" - nyilatkozta Adams még februárban, amikor is sportigazgatónak nevezték ki a csapat élére.

Adams néhány hónap után tehát már az edzői székig küzdötte fel magát, ám ebben a pozícióban több, mint hat éve nem dolgozott, utoljára az azerbajdzsáni Gabala trénere volt.

Melyik csapat esik ki a La Ligából?
Osasuna 1.001
Granada 1.01
Sporting Gijón 1.14
Leganes 8.00
Deportivo la Coruna 13.00

A Granada bennmaradása igazi bravúr lenne, a hétpontos lemaradás mellett a sorsolásuk sem egyszerű, hiszen a piros-fehérek játszanak még a Sociedaddal, a Sevillával, a Celta Vigóval és a Real Madriddal is. Mindezek fényében papírforma, hogy a csapat kiesésére már csak 1.01-es szorzóval fogadhatunk, Tony Adams ide, Tony Adams oda.

211384