Női kézilabda BL

Győri blama a BL-ben, kikapott az ETO Metzben

32-31 arányú vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC együttese a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén a franciaországi Metzben.

Bár a mérkőzést megelőzően a magyar bajnok egyértelműen esélyesebb volt már az odavágón is, a játék képe alapján a francia alakulat rászolgált az eredményre. A csapatok az első félidőben végig fej-fej mellett haladtak, a fordulás után azonban a hazaiak játszottak jobban és volt, amikor már öt góllal is vezettek.

fotó: gyorietokc.hu

A győriek korábbi, a franciák jelenlegi szlovén légiósa, Ana Gros két góljával indult a találkozó, de a magyar csapat gyorsan egyenlített. A folytatásban is szoros volt az állás, majd Tomori Zsuzsanna találataival először alakult ki kétgólos különbség a vendégek javára (7-9).

Amikor a pontosabban támadó Metz fordított, Ambros Martín vezetőedző időt kért, ennek hatására az ETO visszavette a vezetést. A rendkívül hullámzó játékot hozó első félidő annak ellenére döntetlennel (16-16) zárult, hogy a hazaiakat négyszer büntették kétperces kiállítással a játékvezetők, a vendégeket viszont egyszer sem.

A szünet után egy ideig felváltva születtek a gólok, de amikor a magyar csapat nyolc percen keresztül nem tudott betalálni, újra elhúztak a franciák (22-19). A győriek spanyol edzője ismét időt kért, de ezúttal ez sem használt, játékosai számos helyzetet kihagytak, így a 48. percben újabb időkérés következett.

A következő percekben a vendégek nagyot küzdöttek, és mivel jobban is kézilabdáztak, mint korábban, jelentősen csökkentették hátrányukat, sőt a norvég Nora Mörk, valamint a csereként beállt kapus, Kiss Éva vezérletével az 58. percben egyenlítettek (30-30), végül azonban egy góllal kikaptak. Mörkhöz hasonlóan Ana Gros is tíz góllal zárta a találkozót. A visszavágót jövő szombaton rendezik Győrben.

Metz (francia)-Győri Audi ETO KC 32-31 (16-16)
Női Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
a Győr gólszerzői: Mörk 10, Tomori 5, Broch, Groot, Görbicz 3-3, Amorim, Bódi 2-2, Knedlikova, Puhalák, Elghaoui 1-1