NB I

A Vasas végleg kiszállhat a buliból

Amennyiben a Videoton szombaton legyőzi az angyalföldi együttest, úgy a Vasas búcsút mondhat bajnoki álmainak.

xy - Fotó: facebook.com/VasasLabdarugas

Noha igen előkelő helyen fordult a Vasas a tavaszi szezonra, amennyiben szombaton vereséget szenved az angyalföldi gárda, úgy borítékolható, hogy kiszáll az aranyéremért folytatott versenyfutásból. Erre pedig nagy esély mutatkozik, hiszen amíg a székesfehérváriak jó passzban vannak, addig a vendégek az utolsó három bajnokijukat elveszítették.

Pedig a fővárosiak koránt sem verhetetlen együttesekkel néztek farkasszemet az utóbbi hetekben, hiszen az MTK és a Debrecen a kiesés ellen vív ádáz harcot, míg a Haladás a középmezőnyhöz tartozik. Igaz, a piros-kékeknél többen is hangsúlyozták tavasszal, hogy a csapat inkább a Magyar Kupára összpontosít, mivel a bajnokságban már így is túlszárnyalták céljaikat.

Az MK-ban pedig jól megy az angyalföldieknek, a héten bejutottak a legjobb négy közé, ahol a Mezőkövesddel találkoznak. Igaz, a történethez hozzátartozik, hogy szerdán az Újpesttől kikaptak a negyeddöntő visszavágóján, s összességében csak szerencséjüknek köszönhetik, hogy nem ért véget számukra az idei MK-szereplés a héten.

[2295548] 2017-04-08 18:00:00 Videoton - Vasasx;

Ami a hazaiakat illeti, a tavasszal jól teljesít a Videoton, Henning Berg együttese 2017-ben még veretlen, ráadásul eddigi három otthoni meccsét kíméletlenül behúzta a székesfehérvári alakulat. Különösen a védelem van toppon, hiszen Kovácsik Ádám immáron 443 perce (!) nem kapott gólt, pedig nem könnyű meccseket vívtak meg a piros-kékek, hiszen az Újpest, Ferencváros, Honvéd, Diósgyőr és az utóbbi hetekben parádézó Paks ellen léptek pályára Danko Lazovicsék.

"Ebben a 12 csapatos bajnokságban nincs könnyű mérkőzés, még akkor sem, ha hazai pályán játszik egy csapat. Természetesen a három pont megszerzése a legfőbb célunk a Vasas ellen is, mint minden bajnokinkon. Az előre játékban mindenképp javulnunk kell a legutóbbi, Paks elleni találkozóhoz képest. Ebben nekünk, középpályásoknak is nagy szerepünk lesz, hogy minél jobban tudjuk támogatni az elöl lévőket. Jellemző ránk, hogy bár néhány támadó nevéhez fűződik a góljaink többsége, de ezeket a találatokat csapatként hozzuk össze, a hátralévő fordulókban is hasonló hozzáállással kell futballoznunk. Bízom benne, hogy a Vasas ellen sikerül magabiztosan, több góllal nyernünk. Egyáltalán nem lesz könnyű feladat, hiszen a Vasas nagyon jól össze van rakva, ezt bizonyítja a tabellán elfoglalt helyezésük is, valamint azt sem szabad elfelejteni, hogy a szezonban - két meccsen - eddig csupán 1 pontot sikerült ellenük szereznünk. 9 forduló van még hátra a bajnokságból, egyelőre nem mondanám azt, hogy már csupán a Honvéd van velünk versenyben a bajnoki címért" - nyilatkozta a vidi.hu-nak Varga József.

Noha az idei szezonban a Vasas pazarul megy a Vidi ellen - a fővárosiak júliusban nyertek a Pancho Arénában, majd október végén egy remire voltak jók az éllovassal szemben -, a jelenlegi formák és az előjelek alapján a hazai csapat a meccs esélyese. A vendégek egyébként is fáradni látszanak, a kettősterhelés is rányomja bélyegét a csapat teljesítményére, így pedig nem lenne meglepő, ha szombaton zsinórban a negyedik vereségüket is elszenvednék a bajnokságban, ráadásul a felek közt egyébként is minőségi különbség van a székesfehérváriak javára.

hatharom.com
Videoton
@ 1.50

Tippelj a magyar meccsekre a Tippkirályban!