Serie A

A Juvétól fél gőzzel gurigázást, a Romától erőfitogtatást várunk

  • MVB80

A bajnokság két élcsapatának meccsére, valamint a kiesési rangadóra is tippeltünk a Serie A hétvégi kínálatából.

A 31. fordulóra kerül sor Olaszországban, két vasárnapi meccsel, az ebéd mellé elfogyasztandó Samp-Fiorentinával, valamint az esti Lazio-Napoli rangadóval külön is foglalkozunk majd, nézzük, mi vár még ránk ezen kívül!

A 31. forduló szorzói
   
  1 x 2
Empoli-Pescara 1.80 3.55 4.10
Atalanta-Sassuolo 1.45 4.20 6.50
Juventus-Chievo 1.20 6.00 12.50
Sampdoria-Fiorentina 2.75 3.35 2.40
Milan-Palermo 1.25 5.50 10.00
Udinese-Genoa 1.75 3.50 4.45
Cagliari-Torino 3.10 3.30 2.20
Bologna-Roma 7.00 4.50 1.40
Crotone-Internazionale 9.00 5.00 1.30
Lazio-Napoli 2.70 3.30 2.45

Kezdésnek egyből itt van az igazság pillanata, szombat délután ugyanis eldőlhet, hogy mit is akar az Empoli ettől a Serie A nevű valamitől, amivel idén nem igazán sikerült megbarátkoznia.

Martusciello csapata olyan, mintha folyamatosan becsukott szemmel játszana, legalábbis nehéz elképzelni épkézláb magyarázatot arra, hogy az eddigi 30 bajnokin csak 17 gólt sikerült szereznie, ennél a góllövőlista első öt helyezettje egyenként többször volt eredményes.

Az Empoli hetek óta játszik a tűzzel, utolsó kilenc meccséből nyolcszor a vesztes szerepét osztották rá, így már csak öt pontra van tőle a legjobb kieső Crotone.

A toszkánok ellenfele most az utolsó Pescara lesz, amely ugyan Donnarumma bakiparádéba illő öngóljának köszönhetően elszedett egy pontot a teljesen kiszámíthatatlan Milantól, de ezt leszámítva pont ideális ellenfél lehet az Empolinak. A meccs kimenetelét nehéz megtippelni, de úgy érezzük, két vagy három gólra lesz képes a két megtépázott önbizalmú brigád.

hatharom.com
Gólszám 2-3
@2.05

Bár Max Allegri feltette a szokásos lemezt, miszerint mi a Juventus vagyunk, és minden ellenfelet komolyan veszünk, így a Chievót is, azért kalkuláljuk bele az edző monológjába, hogy Higuaín és kis barátai két Napoli elleni nyomasztáson vannak túl, kedden pedig a barcelonai labdazsonglőr-válogatott érkezik Piemont székhelyére.

Pjanic és társai egyelőre bírják a feszített tempót

Úgyhogy fél szemmel már Messi bal lábát és Suárez foglenyomatát elemezgetik Chielliniék, így aztán nem érdemes azt várni, hogy csapágyasra hajtják magukat a Chievo ellen.

Az előző idényben 1-1 lett a vége a Juve pályaválasztással, azt megelőzően 2-0, 2014 februárjában pedig 3-1. Mandzukic nem kezd, ahogy valószínűleg Khedira sem, Dybalát pedig lehet, hogy kipróbálja Higuaín mellett Allegri. A győzelemhez szükséges gólmennyiség meglesz, de ne várjunk nagy vérengzést.

hatharom.com
Juventus és 3,5 gól alatt
@1.85

A Genoánál úgy tűnik, elfelejtettek szólni a játékosoknak, hogy a bajnokság kétszer 19 fordulóból áll, és a csapat lyukas gumimatrac módjára eresztett le a tavaszi körre. A hanyatlás december 18-a óta tart, azóta a Genoa 14 forduló alatt hat, azaz 6 pontot szerzett, erre szokták mondani, hogy ennyivel még a katicát is nehéz megelőzni.

A csapat nagy szerencséje, hogy a Pescara, Palermo, Crotone, Empoli négyes még nála is pocsékabb, így kiesni már nem nagyon tud. A Genoa a hétvégi maflást Udinében gyűjtheti be, bár a hazaiak helyzetét nehezíti, hogy két legjobb középpályása, Fofana és Jankto sem játszhat. De az Udinese egyértelműen felszálló ágban van, két kiesőjelöltet is lerendezett az elmúlt hetekben, előtte-utána pedig leikszelt mindkét torinói csapattal, ezek közül a Juve elleni 1-1 volt a nagyobb durranás.

hatharom.com
Udinese
@1.75

A Roma nyert ugyan 3-2-re a Lazio ellen a kupaelődöntő visszavágóján, de ez pont annyit ért, mintha 12-1-re kikapott volna, mivel az első meccset alaposan elbaltázta. Mivel az EL-ből már korábban kiesett Spalletti csapata, így utolsó mentsvárnak a bajnokság maradt, de a Juventus hatpontos előnyét a listavezető állhatatosságát látva nehéz lesz eltüntetni.

Mindenesetre a Romának egy dolga maradt, egymás után nyerni a meccseket egészen a májusi, Juventus elleni rangadóig, amit aztán végképp nem szabad három pont nélkül zárnia. A Farkasok a hétvégén a Bolognán tölthetik ki a kupakiesés miatti dühüket, és a Dall’Arában amúgy is jól megy nekik vendégként, az utolsó hét látogatásnak négy győzelem (mindegyik kapott gól nélkül!) és három döntetlen lett a vége, most pedig folytathatják ezt a díszes sorozatot.

hatharom.com
Vendég és 2,5 gól fölött
@1.90
2017-04-08;55
2017-04-09;55
211987