Átigazolás

Ilyen hugicával nem csoda, hogy a MU figyeli a cseh tornyot

Patrik Schicket már a legnagyobb angol csapatok figyelik, hamarosan távozhat Genovából.

Egyelőre üstökösszerű karriernek tűnik a cseh Patrik Schick pályafutása, aki néhány hónapja még a Sparta Praha kötelékébe tartozott. A 190 centis támadóra azonban nyáron szemet vetett a Sampdoria és nem is maradt visszhang nélkül az átigazolás, Schick 27 mérkőzésen tíz gólt is szerzett úgy, hogy november vége óta kilencszer is betalált az ellenfelek kapujába.

Habár a 27/10-es mutató önmagában még nem kiugró, nem árt megjegyezni, hogy Shick ezt 1046 perc alatt érte el, vagyis alig több, mint 100 percenként betalál.

Schick hétfőn fontos gólt szerzett az Internazionale vendégeként, ami nem is csoda, hiszen extra motivációval léphetett pályára annak tudatában, hogy a Manchester United, a Liverpool és a Chelsea megfigyelői is ott ültek a San Siro lelátóján, ráadásul korábban éppen az Inter, valamint a Borussia Dortmund érdeklődéséről lehetett hallani.

Kis gól is gól - Schick gólja az Inter ellen

A 21 éves támadó májusban már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, a kivásárlási szerződése értelmében pedig jelenleg 21 millió fontot kellene letennie az asztalra annak, aki megvásárolná őt a Samptól.

Amikor fifázom, mindig összeválogatott csapattal vagyok, ám egy dolog állandó: a csatárom Daniel Sturridge. Magamat soha nem választom, mert én hulladék vagyok

- poénkodott a játékos.

Schicknek egyébként még a családon belül is meg kell küzdenie a népszerűségért, hiszen testvére, Kristyna szupermodell Los Angelesben. Ezt amúgy meg is tudjuk érteni a kép alapján.

Krystina Schickova

A fogadóirodák egyelőre nem kínálnak oddsot arra, hova is igazol majd a cseh támadó, ám igen nagy az esélye, hogy nem a Sampdoriában öregszik meg.

A Sampdoria hétvégén a Fiorentinát fogadja, Schicknek pedig kitűnő lehetősége van még feljebb srófolni az árát, hiszen a Samp gólvágója, Luis Muriel hetekre kidőlt, így vélhetően Marco Giampaolo a kezdőbe vezényli majd a cseh tornyot.

[2319926] 2017-04-09 12:30:00 Sampdoria - Fiorentinax;