Sportfogadás

Így áll a hosszú távú fogadásunk - helyzetjelentés III.

Közel két hónap telt el mióta feladtuk hosszú távú fogadásunkat. Ez idő alatt csapataink - Ferencváros, Puskás Akadémia, Veszprém - jó néhány csatát megvívtak. Az FTC már a legjobb négy között jár a Magyar Kupában, a Puskás Akadémia továbbra is vezeti az NB II-t, míg a Veszprém is sorra nyeri bajnokijait.

Az FTC már a négy között jár az MK-ban. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Ferencváros nyeri a Magyar Kupát

Legutóbbi bejelentkezésünk óta a Ferencváros letudta a Magyar Kupa negyeddöntőjét, amelyet sikerrel vett, így bejutott a legjobb négy közé a sorozatban. A Fradi a Honvéd után egy újabb NB I-es klubot, a Diósgyőrt múlta felül, miután hazai pályán 2-1-re nyert, míg idegenben gól nélküli remit ért el.

Tovább menetel tehát Thomas Doll együttese a kupában, s mivel gyakorlatilag a bajnoki álmaik elszálltak a csapatnak, így a gárda minden idegszálával a kupára fókuszál, legalább is Dibusz Dénes ezt nyilatkozta a héten. Ez számunkra jó hír, na meg az is, hogy az elődöntőben a lehető legkönnyebb ellenfelet, az NB III-as Budafokot kapta a IX. kerületi gárda. Noha, természetesen nem lehet kijelenteni, hogy tutira döntőznek a zöld-fehérek, ám azért azt megjegyeznénk, hogy az utóbbi évek legnagyobb lebőgése lenne a magyar fociban, ha a Fradi nem jutna be a fináléba.

A DVTK elleni első meccset követően a Ferencváros végső győzelemre kínált szorzója egészen 1.80-ig esett vissza a    -n, az elődöntő sorsolása után már csak 1.40-szeres oddson fogadható a Fradi, nem mellesleg a bukmékerek szerint továbbra is a zöld-fehérek a legesélyesebbek arra, hogy elhódítsák a trófeát.

Puskás Akadémia nyeri az NB II-t

A Puskás Akadémia mindössze egy bajnokit játszott legutóbbi cikkünk óta, igaz, azt magabiztosan nyerték meg Pintér Attiláék. Sándor Györgyék ugyanis a kieső helyen tanyázó Cigándot fogadták, s győzték le 4-0-ra a Pancho Arénában.

A következő napokban viszont jön az erőltetett menet, hiszen egy hét alatt három bajnokit is játszik a PFLA, mivel hétvégén Csákvárra látogat a felcsúti csapat, majd szerdán a Vácot fogadja, jövő vasárnap pedig Zalaegerszegre látogat a kék-sárga alakulat. Ez a három forduló pedig könnyen lehet, hogy sorsdöntő lesz, hiszen a nagy rivális Soroksárra és Balmazújvárosra még keményebbek meccsek várnak az elkövetkezendő napokban, azaz akár komolyabb előnyre is szert tehetnek Pintér Attiláék.

Így pedig nem meglepő, hogy a bukmékerek szerint továbbra is a Puskás Akadémia a legesélyesebb az NB II. bajnoki címére, a     ráadásul 1.25-re csökkentette a felcsútiak aranyérmére kínált szorzót.

Veszprém nyeri a bajnokságot

Noha vélhetően a pályaelőnyt elbukta a fináléra a Veszprém, azért sorra nyeri meccseit a bakonyi gárda a bajnokságban, hiszen a Vácot és a Gyöngyöst is simán elintézték Nagy Lászlóék legutóbbi bejelentkezésünk óta. Ráadásul egyre kevesebb találkozója van hátra a csapatnak az idényben, hiszen a bajnoki döntőig az NB I. alapszakaszában, a Magyar Kupában, a SEHA Ligában és a Bajnokok Ligájában is csak kétszer lépnek pályára Javier Sabaté fiai.

A Szeged elleni "vereséggel felérő győzelem" ugyanakkor jó hatással volt a csapatra, hiszen a veszprémiek egyre jobban teljesítenek a fontosabb meccseken. A Zagreb elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján "űrkézilabdát" mutattak be, míg ezzel szemben a Tisza-parti gárda például alaposan megszenvedett az ellen a Silkeborg ellen, amely alakulat ellen a Veszprém kétszer is könnyed rajt-cél győzelmet aratott.

Mindezek után a helyzet változatlan, a    1.45-szörös pénzt kínál arra, hogy a Veszprém nyeri a férfi kézilabda NB I-et, s még mindig a bakonyi csapat számít favoritnak a fogadóirodában a Szegeddel szemben.