Német foci

A sorozatok alapján egyértelműnek látszik a forduló nyitómeccse

A Frankfurt nyeretlenségi, a Werder veretlenségi sorozatból érkezik a péntek esti egymás elleni meccsre.

Borzalmasan kezdte az idei évet a Werder Bremen, amely első négy 2017-es bajnokiján pontot sem tudott szerezni. Aztán jött a nagy feltámadás, és azóta nem lehet leállítani a brémaiakat, akik a Hoffenheimmel holtversenyben a leghosszabb veretlenségi sorozatot jegyzik jelenleg a Bundesligában, miután az utolsó hét fordulóban hat győzelem mellett egy döntetlent értek el.

A Werdernek nagyon kellett ez a pontgyűjtő sorozat, mert az elmúlt hét körben szerzett 19 ponttal el tudott távolodni a kiesőzónából, és hat pont az előnye az osztályozós Augsburg előtt.

A mezőny sűrűségére jellemző, hogy a brémaiak csak öt ponttal vannak lemaradva az Európa Ligát jelentő helyektől, vagyis ha sikerülne folytatni a nagy sorozatot, akár még a nemzetközi kupaszereplés is összejöhet.

A Frankfurt jelenleg két ponttal áll jobban, mint a Werder, de a csapat a 20. forduló után még a harmadik helyet foglalta el. Aztán jött a nagy zuhanás, aminek az lett a vége, hogy az utolsó nyolc meccsből két pontot tudott csak összeszedni az Eintracht.

A csapat négy forduló óta képtelen volt gólt szerezni, és nem javítja a pénteki esélyeit, hogy az 5 góljával a házi gólkirálynak számító Alexander Meier nem léphet pályára péntek este.

Az ősszel a 90. percben szerzett góllal nyert a Frankfurt Brémában

A Werdernek is lesznek nagy hiányzói, a dán középpályás, Thomas Delaney négy, a 21 éves Serge Gnabry tíz gólt szerzett a szezonban eddig, a távollétükben Max Kruséra és Fin Bartelsre hárulhat a góllövés, akik ketten együtt eddig tizenkétszer voltak eredményesek.

A Frankfurt hat meccs óta nem kapott ki otthon a Werdertől, és az előző szezonban a brémaiaktól elszenvedett vereség miatt kellett osztályozót játszani, úgyhogy van miért visszavágni.

1x2    
Frankfurt Döntetlen Werder Bremen
2.10 3.35 3.25
[2272547] 2017-04-07 20:30:00 Eintracht Frankfurt - Werder Bremenx;
now;54
2017-04-08;54
2017-04-09;54