Darts

Ismét a favoritokra érdemes tenni? - szakértői tippek, podcast

Dublinban folytatódik a PL, a PDC Hungarian Fan Club csapatával pedig ismét nagyító alá vettük az aktuális meccseket.

A szakértői csapatot a PDC Hungarian Fan Club adminjai alkotják, vagyis a Sport TV két szakkommentátora, Ziegenhám Medárd és Vereczkey Lajos, a statisztikai guru Bata József és az egyik legtehetségesebb honi dartsosunk, Kovács Patrik. A podcasthez csatlakozott oldalunk darts-szakértője, Cesc18 is. 

A múlt héten jól érezték meg szakértőink, hogy kevés váratlan eredmény fog születni - Patyi révén egy telitalálatos tippsort is ünnepelhettünk -, és ha a tippes táblázatra pillantunk, akkor láthatjuk, hogy ezúttal is viszonylag egy rúgóra járt az agyuk a PDC Hungarian Fan Club adminjainak. 

Pedig egyre élesedik a helyzet a rájátszásba jutást illetően, például az est folyamán duplázó James Wade-nek kulcsfontosságú lenne, hogy pontokat gyűjtsön. Szakértőink azonban nem sok jót jósolnak neki, ami persze nem olyan nagy meglepetés, hiszen a tabellát vezető Michael van Gerwennel és a négy hete veretlen Raymond van Barnevelddel néz majd farkasszemet. A két meccset nézve egyedül Patrik gondolja úgy, hogy Wade-nek sikerül nyernie, méghozzá Barney ellen.  

Korán sor kerül a darts El Clásicójára, vagyis Phil Taylor és Barney ütközetére. Némileg meglepő módon itt is viszonylag nagy volt az egyetértés, hárman is úgy vélik, hogy egy borzasztó szoros csatában holland győzelem születik, míg Medi kitartva kedvence mellett, Taylor sikert vizionált. 

Wade-hez hasonlóan Dave Chisnall és Adrian Lewis sem néz sikeres este elé, ha a szakértőink jóslatai bejönnek. Előbbi Peter Wrighttal, utóbbi pedig Gary Andersonnal méri össze tudását. Chizzynek Józsi, Jackpotnak pedig Patyi szavazott meg pontot/pontokat, a többiek viszont a bukmékerek szerint papírformának számító skótokra tettek.

A walesi forduló után tehát a dublini meccseket illetően is nagy volt az egyetértés, ismét a favoritokra érdemes fogadni?

Szakértőink véleményei a meccsekről a podcastben hallgatható meg:

Dublin, 10. forduló programja:
 
Kezdés Mérkőzés 1 X 2
20:15 James Wade-Michael van Gerwen 9.50 7.00 1.14
20:45 Raymond van Barneveld-Phil Taylor 2.40 4.10 2.15
21:15 Dave Chisnall-Peter Wright 4.10 4.65 1.50
21:45 Adrian Lewis-Gary Anderson 3.80 4.45 1.55
22:15 James Wade-Raymond van Barneveld 3.40 4.25 1.65

Kattints a képre a játékért!