Magyar foci

Ez egy meteor nagyságú butaság - beszóltak az MLSZ-nek

  • ivan

A Budapest Honvéd szerint butaság azért büntetni a klubokat, mert a szurkolók káromkodnak a lelátón.

A MLSZ fegyelmi bizottsága ismét kitett magáért, hiszen legújabb határozat alapján a Ferencvárosnak 

"a hivatalos személyek parkolási feltételeinek biztosításával kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért"

és az ellenfél szidalmazásáért kell 300 ezer forintot befizetnie a szövetség kasszájába. A Fradi Magyar Kupa-ellenfele sem úszta meg, a Diósgyőrnek az ellenfél szidalmazásáért 150 ezer forint bírságot kell megfizetnie.

Az MLSZ "büntetésmániája" évek óta beszédtémát szolgáltat a magyar szurkolói körökben, és a legtöbben azon a véleményen vannak, hogy az MLSZ törekvései nem szállítják a várt eredményeket és inkább kontraproduktív hatással bírnak. Ezt egyébként a számok is alátámasztják, hiszen jelenleg 2500 körüli átlagnézőszámmal fut a magyar első osztályú bajnokság.

 

Akik a legtöbben fizetnek a szurkolók miatt

A blikk.hu összeállítása szerint az elmúlt két és fél évben a belga tulajdonosi kézben lévő Újpest járt a legrosszabbul, a negyedik kerületi klubnak csak az idei szezonban 4,4 millió forintot kellett befizetnie az MLSZ kasszájába, a 2014/15-ös idény óta pedig 16,6 millió forintot kellett kifizetnie Roderick Duchatelet-nek.

Szintén az élen jár a büntetések terén a Budapest Honvéd, amely a lap megkeresésére frappáns példával szemléltette, mennyire nem tartja helyén valónak az MLSZ által képviselt irányvonalat. "Óriási tévedés, hogy ha a csúnya beszédért megbüntetik a klubokat, akkor ez majd visszafogja a nézőket mások szidásától. Ez a gondolat egy meteor nagyságú butaság. Totális nonszensz, hogy a stadionban tanúsított magatartás vetekedjen az Állami Operaház látogatóinak viselkedésével. Ez le is járatja a Honvéd menedzsmentjét, amely évek óta harcol a rasszizmus ellen, hiszen egyenlőséget tesz a rasszizmus és a minden stadionban megtalálható csúnya beszéd között" – válaszolta a Blikk érdeklődésére a klub.

Az MLSZ-t egyébként már korábban is érte kritika, amiért szurkolói rigmusok miatt is bünteti a klubokat, ám a szövetség egy korábbi közleményében úgy fogalmazott, "csak azokat a szabálysértéseket szankcionálja szigorúan, amelyeket az európai és a nemzetközi szövetség is, ugyanakkor a rasszizmussal szemben zéró tolerancia van”.

2017-04-08;212
209575