La Liga

Ez a madridi derbi azért még tuti meglesz a Realnak

A Real Madrid lehet a forduló nyertese, amely a Leganeshez látogat. De mire érdemes fogadni?

1x2  
Leganes Döntetlen Real Madrid
8.50 5.20 1.30

Nem kell ezekben a hetekben túl sokat utazgatnia a Real Madridnak, hiszen zsinórban három bajnokijukat is Madridban játsszák Ronaldóék. A Deportivo Alavés legyőzése után a Blancók most a külváros felé veszik az irányt, ahol a Leganés lesz az ellenfél, majd következik az igazi madridi derbi az Atlético ellen. Kötelező házi feladat vagy nehézkes 90 perc következik szerda este, ez a kérdés.

Fotó: Daily Mail

Zizou mesternek leginkább Raphael Varane kidőlése miatt fájhat a feje, mint ismert, a francia bekkre még hetekig nem számíthat a tar edző. Persze Varane pótlása a Real Madrid szintjén aligha okoz igazán nagy gondot, pláne, ha közben visszakapja a csapat Casemirót a középpályára. A Realnál azért kérdéses így is a kezdő összeállítása, hiszen Zidane Kroos, Ronaldo és Bale szereplésétől is eltekint szerdán.

"Voltak hullámvölgyek és kimagaslóan jó pillanatok is a szezonban, de összességében eddig sikerült azokat az eredményeket elérni, amelyeket terveztünk. Az elképzelés nem változott. Az emberek mindig többet követelnek tőlünk, de eddig jól teljesítünk. Újabb esélyünk nyílik három pont begyűjtésére. Természetesen tudom, hogy mindig meg fogják kérdőjelezni a módszereimet. Varane-t leszámítva mindenki jól van, már Bale is teljesen felépült. Közeleg a szezon utolsó szakasza. Most mindenkire szükség van. Ami Varane-t illeti, a sérülése elviekben nem olyan súlyos, mint az előző vagy az azelőtti. Nem tudom megmondani, hogy mennyit kell kihagynia" - olvasható a penamadridistán Zidane nyilatkozata. A tréner egyébként azt is elmondta, butaság lenne egyelőre a Barcelonával foglalkozni, mert a Leganés kitűnően muzsikál ezekben a hetekben.

Leganes#esp-leganes#5

És bizony nem véletlenül hangzottak el a dicsérő szavak, a kiscsapat az utolsó hat meccséből csak egyet veszített el, amely igencsak hozzájárult ahhoz, hogy már öt pontra eltávolodott a kiesőzónától.

A zöld-fehérek védelme is kiválóan teljesít, példának okáért három gólt egy meccsen november vége óta nem kaptak, pedig találkoztak a Villarreallal és voltak vendégei a Sevillának, a Barcelonának és az Atlético Madridnak is.

Szintén jó hír lehet Asier Garitano mesternek, hogy fontosabb hiányzója nem lesz, így gyakorlatilag legjobb csapatával állhat ki a Leganés a szerda késő esti derbire.

Nagy kérdés, hogy a pocsék formában lévő, ám mindig veszélyes Sevilla ellen mire megy majd a Barcelona, ám a Real Madridnak tényleg csak a maga dolgával kell foglalkoznia és behúznia a három pontot idegenben is. Ugyanakkor a városi rivális remek sorozata óva intheti Ronaldóékat, nem vár könnyű 90 perc a listavezetőre. Mindezek fényében szűkös Real-sikert várunk, ám az azért meglepő lenne, ha a Blancók pontot hullajtanának az Estadio Butarque-ben.

hatharom.com
Vendég és 4.5 gól alatt
@1.70
[2300807] 2017-04-05 21:30:00 Leganes - Real Madridx;
2017-04-04;87
2017-04-05;87
2017-04-06;87
211384