Premier League

Róka fogta Macskák - avagy kegyelemdöfés Moyesnak

Ha a Sunderland hozza szokásos formáját, akkor alighanem végleg megpecsételődik a sorsuk.

   
Leicester Döntetlen Sunderland
1.42 4.15 7.50

Éveken át óriási menekülő hírében állt a Sunderland együttese, a Fekete Macskák évről évre valahogy megúszták a kiesést. Ám idén lassan le kell mondjanak erről a vágyukról a piros-fehér hívek, hiszen az észak-angliai gárda nyolc pontra van a bennmaradást jelentő helyektől, ráadásul két olyan meccsen vannak túl, ahol kötelező lett volna pontokat gyűjteniük. Kedd este a Leicester City talán a kegyelemdöfést adhatja meg David Moyes fiainak.

A Sunderland sorsolása ugyanis kegyetlen, találkoznak még a Manchester Uniteddel, az Arsenallal és a Chelsea-vel is, vagyis egyre kevesebb azon mérkőzések száma, ahol még reális esélyük van pontokat gyűjteni. Ugyanakkor ha valamiben, akkor abban bízhat Moyes, hogy a közvetlen riválisok közül még az előttük álló három gárdával is találkoznak, így az esélyek bár mikroszkopikusak, még léteznek. Ehhez azonban a Leicester ellen kell elkezdeni a pontgyűjtést.

[2252485] 2017-04-04 20:45:00 Leicester - Sunderlandx

"Még nem adtuk fel, hogy bennmaradunk, korai lenne lemondani rólunk. De nyernünk kell a Leicester ellen, ahogyan korábban is azt mondtam, hogy az egyik találkozót, vagy a Watford vagy a Leicester ellenit muszáj behúznunk.

Nem játszunk rosszul, úgy érzem, hogy javul a csapat teljesítménye, csak nem tudjuk átfordítani azt a kis vaskereket, amely a 0-1-ből 1-0-t csinál. Tudjuk, hogy most már nincs vesztegetni való időnk, de remélem, hogy együtt ki tudunk mászni a csávából" - nyilatkozta David Moyes, aki egyébkét hétvégén éppen a régi állomáshelyén, az Old Traffordon vizitál csapatával.

A másik oldalon sem lehet persze teljes a nyugalom, hiába a zsinórban megnyert öt mérkőzés Craig Shakespeare-rel, a City csupán hat pontra van a 18. Hull Citytől, igaz, a Swansea, a Crystal Palace és a Burnley is a Rókák, valamint a Tigrisek közé ékelődött. Ám talán ha kedden a King Power Stadionban folytatja győztes szériáját a gárda, akkor kicsit megkönnyebbülhet a bajnok és kezdhet a Bajnokok Ligája-negyeddöntővel foglalkozni.

Megvan a tuti a mérkőzésre? Kattints és tippelj!

Hiányzók mindkét oldalon lesznek, a Rókák kapitányuk, Wes Morgan (39/3) nélkül lépnek pályára, de kétséges a Sevilla elleni visszavágó hősének, Marc Albrightonnak (36/2) is a játéka, míg Moyes McNair (12/2), Watmore (17/0), Pienaar (17/0) és Kirchhoff (8/0) játszatásától kell eltekintsen.

A hazaira kínált 1.42-es szorzótól könnyedén el lehet tekinteni, miként ha abban gondolkodunk, hogy mindkét csapat betalál, akkor nem árt tudnunk, hogy a Sunderland lassan 500 perce nem szerezett gólt, míg a Citynek a megújulás óta csupán négyszer találtak be. Véleményünk szerint nem lesz gólfesztivál, papírforma szerint egy 1-0, 2-0-val is elégedettek lesznek majd Shakespeare fiai, így mi inkább ebbe az irányba terelnénk az olvasóinkat, de igazán kihagyhatatlan szorzót nem találtunk az eseményre.

[2252485] 2017-04-04 20:45:00 Leicester - Sunderlandx;
2017-04-04;47
2017-04-05;47