Angol foci

Kezdhetnek aggódni a Chelsea-nél?

Nehéz hetek állnak Contéék előtt, így ha nem figyel a listavezető, akár a Tottenham is lehet még bajnok.

Túlzás lenne azt állítani, hogy kifulladt volna a Chelsea, mégis két olyan bajnokin vannak túl a Kékek, amely nem válik a csapat dicsőségére. A Stoke City vendégeként egy hajrában szerzett góllal még behúzták a három pontot Kantéék, ám a Crystal Palace elleni hazai vereség már vészjósló lehet Antonio Conte csapata számára, hogy a bajnokságnak bizony nincs még vége. Más kérdés, hogy a kihívók nem tolakodnak a Chelsea megelőzésére.

Melyik csapat nyeri a Premier League-et?
   
Chelsea 1.12
Tottenham 8.75
Manchester City 27.00
Liverpool 54.00
Manchester United 210.00
Arsenal 520.00

A Chelsea előnye 30 forduló elteltével még mindig hét pont a Tottenham előtt, ami magabiztosnak mondható, ám nem árt azonban figyelni a jó formába lendülő Liverpoolra sem, amely egy nagy hajrával még akár az ezüstéremért is harcban lehet. Fontos viszont megjegyezni, hogy az élen állók közül a Chelsea-nek, a Spursnek és a Citynek 29, a Liverpoolnak 30, míg a MU-nak és az Arsenalnak 28 lejátszott mérkőzése van, így Jürgen Kloppék ideiglenes jó pozíciója azért még bőven romolhat a vetélytársak eredményeinek függvényében.

Fotó: ESPN FC

Ami viszont aggasztó lehet a Kékek híveinek, az az, hogy a Chelsea előtt pokoli hetek állnak, zsinórban találkoznak a Manchester Cityvel, a jó formában lévő Bournemouth-szal, a Manchester Uniteddel, a Southamptonnal és az Evertonnal. A bajnokik közé pedig ékelődik még egy Tottenham elleni FA Kupa-elődöntő.

A csapatok hátralévő sorsolása
Chelsea (69 pont) Tottenham (62) Liverpool* (59) Man. City (58)
Watford** @Crystal Palace** - Man. United**
Man. City @Swansea Bournemouth @Chelsea
@Bournemouth Watford @Stoke Hull City
@Man. United Bournemouth @WBA @Southampton
Southampton @Leicester Crystal Palace WBA
@Everton Arsenal @Watford @Middlesbrough
Middlesbrough @West Ham Southampton Crystal Palace
@WBA Man. United @West Ham Leicester City
Sunderland @Hull City Middlesbrough @Watford
*: Eggyel több meccset játszott, **: Később pótolják

Hogy valóban lesz-e bármi esélye a Tottenhamnek befogni a Chelsea-t, az alighanem a következő három fordulóban dől el, hiszen amíg a Kékek előtt három nehéz mérkőzés áll, addig a Spurs fogadja a Watfordot és a Bournemouth-t, valamint ellátogatnak a Swansea-hoz - ez papírforma szerint kilenc pont. Ráadásul az sem jön rosszul Pochettinóéknak, hogy hamarosan visszakapják Harry Kane-t is, igaz, nélküle is hibátlanul menetel a csapat.

A legnagyobb kérdésekre tehát alighanem néhány héten belül választ kapunk, ha a Tottenham szeretne óriási csodát végrehajtva végül bajnok lenni, akkor azt a következő egy hónapban kell "elintéznie".

[2252489] 2017-04-05 21:00:00 Chelsea - Manchester Cityx;
2017-04-04;47
2017-04-05;47
209498