La Liga

Ha kell egy erős tipp mára, bízz a gólokban!

Gólok és lapok is dögivel várhatóak a hétfői spanyol derbin. Nem érdemes kihagyni ezt a meccset!

Igencsak papírforma-fordulón vagyunk túl Spanyolországban, a Real Madrid, a Barcelona és az Atlético Madrid is behúzta soros bajnokiját, így az élen szinte minden változatlan maradt. Hétfő estére még maradt egy bajnoki, a Celta Vigo a Las Palmast fogadja, ám ezen kívül sem kell majd unatkoznunk egyik nap sem, hiszen jövő héten hétfőig minden nap rendeznek mérkőzés a La Ligában. A Celta Vigo és a Las Palmas csatája ugyan nem mérhető a hétvégi Real Madrid-Atlético Madrid városi derbihez, ám ha van találkozó, amelyet nem érdemes kihagyni, az a hétfő esti!

Alapvetően mindkét fél szeret támadófutballt játszani, erről az is tanúskodik, hogy mind a galíciai, mind a Kanári-szigeteki fél gólátlaga 3 felett van. A jó támadok is adottak mindkét oldalon, hiszen Aspasnak igen termékeny idénye van, míg odaát Boateng futballozik remek formában az idén.

A kezdőcsapatok összeállításakor azonban mindkét trénernek akad oka fejvakarásra, hiszen a Celtánál két fontos védekező középpályás, Marcelo Díaz (32/1) és Nemanja Radoja (40/1) is hiányozni fog sérülés miatt, míg a vendégeknél a középhátvéd Lemos (20/4) és a jobboldali bekk Michel (20/0) nem bevethető sérülés vagy eltiltás okán.

[2300800] 2017-04-03 20:45:00 Celta Vigo - Las Palmasx

A Vigo és a Palmas is stabil középcsapatnak számít, a kiesés szele távolról sem fenyegeti őket, miként a kupaindulás is elúszott már számukra, ám ez közel sem jelenti, hogy unalmas tingli-tangli 90 perc vár ránk. Quique Setien csapata a La Liga talán legőszintébb, legbátrabb futballját játssza, a 4-3-3-as felállásban pedig a Jesé-Livaja-Boateng trió különösen veszélyesnek számít.

A két csapat utolsó hét mérkőzésén 29 gól esett úgy, hogy minden alkalommal betalált mindkét csapat!

A legtöbb elemzőoldalon minimum négy gólra számítanak a hétfő esti derbin és a számok alapján semmi okunk sincs arra gondolni, hogy unalomba fullad a találkozó, ám a gólok mellett egy pillantást a lapokra is érdemes vetni, ahol 5,5-nél húzták meg a határt a nemzetközi fogadóirodák.

Az elmúlt öt találkozójukon (három bajnoki, két kupameccs) a játékvezetők átlagosan 8,8 lapot osztottak ki úgy, hogy a legutóbbi négy meccsen volt piros lap és a két, 2016-ban lejátszott bajnokin összesen 23 kártyát mutattak fel a sporik. Ám a játékvezetőt, Carlos Clost sem kell félteni, akadt már idén 8-9 lapos meccse is, legutóbb pedig a vigóiak meccsén hét lapot mutatott fel. Gólokra és lapokra tehát felkészülni, izgalmas 90 perc vár ránk!

hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.55
[2300800] 2017-04-03 20:45:00 Celta Vigo - Las Palmasx;