Német foci

Bajba sodorta magát a bírót kiállító Schalke-kabalafigura

  • MVB80

Erwin, a Schalke kabalafigurája a maga módján jelezte, hogy nem volt elégedett Felix Zwayer játékvezetővel.

A Schalke és a Dortmund egymás elleni meccsei mindig külön kasztot képeznek a Bundesliga-idényen belül, a két város közelsége és a két szurkolótábor rivalizálása speciális körítést ad a meccsnek.

Minden Ruhr-derbinek megvan a maga sztorija, a mostani után például beszédtémát adott a dortmundi Aubameyang maszkos ünneplése, ami kiakasztotta a klub elnökét, vagy a hazaiak találata, amit a 20 éves Kehrer szerzett, aki először volt eredményes a Bundesligában.

A legtöbbet azonban a korábbi Barcelona-védő, a jelenleg a Dortmundban játszó Bartra kezezéséről beszéltek, Felix Zwayer bíró ugyanis nem ítélt büntetőt, és ezzel magára haragította a Schalke játékosait, edzői stábját, valamint szurkolóit.

A lefújás utáni tumultusban Zwayer elejtette a piros lapot, mire akcióba lépett Erwin, a Schalke kabalafigurája, aki felmutatta azt a bírónak, így jelezve, hogy nem volt elégedett a tevékenységével.

Erwin megmozdulását nem mindenki találta viccesnek, a korábbi játékvezető, Peter Gagelsmann például azt nyilatkozta, hogy nem szabadna ilyennek előfordulnia, hogy egy kabalafigura a bíróval szórakozzon, míg egy másik visszavonult spori, Thorsten Kinhofer úgy fogalmazott, hogy Erwin hülyét csinált Zwayerből.

Itt már Erwin kezében van a piros lap, mindjárt felmutatja

A kabalafigura bőrébe bújó Holger Becker viszont azt mondta, nem akart senkit sem megsérteni a mozdulattal. Ennek ellenére könnyen lehet, hogy pénzbüntetéssel sújtják, de az sem kizárt, hogy eltiltják attól, hogy bemehessen a pályára.

Főleg, hogy volt más is a rovásán szombaton, mert a meccs előtt a Dortmund-drukkerekkel keveredett összetűzésbe, aminek az lett a vége, hogy söröspoharakkal dobálták meg.

A hétközi fordulóban a Schalke a Werder Bremen vendége lesz, a Dortmund pedig a Hamburgot fogadja.

1x2    
Dortmund Döntetlen Hamburg
1.30 5.10 8.50
2017-04-04;54
2017-04-05;54
210225